שאלה חשובה בנושא טיפול תרופתי ל"חרדה חברתית"

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/01/2002 | 19:36 | מאת: lin23

טוב, ראשית אני מצטערת שאני פותחת פה כל הזמן הודעות לאותה הבעיה, אך אנסה להסביר... טוב- אני סובלת מחרדה חברתית, נמצאת בטיפול קבוצתי (דרך אגב, הוא מאוד עוזר) אך בד בבד קיים הצורך לטיפול מהיר בסימפטומים (הפיזיים) שמונעים ממני יציאה מן המצב המאוד בעייתי שלי- בשל החרדה אני לא מסוגלת לעבוד, לצאת לבלות וכדומה (עד לפני כ- 4 חודשים תפקדתי כרגיל, הווה אומר: עבודה, יציאות לבילויים, מפגשים עם חברים וכו'). לכן פניתי אל הפסיכיאטרית במקום בו אני מטופלת והיא רשמה לי "קסנקס" במינון של 0.25 מ"ג ליום. כשהגעתי הביתה ביררתי קצת על הכדור ומה שנתברר לי הוא- כי הכדור מאוד ממכר וכי יש לו תופעות לוואי חמורות, לכן לא התחלתי להשתמש בו. פניתי לפורומים שונים וכל אחד אומר משהו אחר: "אל תתקרבי לקסנקס, הוא ממכר, מסוכן וכו'", "תבררי בקשר לקלונקס" וכל אחד המליץ על משהו אחר. עכשיו, איך אני אדע מה לעשות?! היום התקשרתי לפיסכיאטרית ואמרתי לה מה הבעיה שלי, היא נשמעה לא מרוצה (למעשה אני חלקתי על דעתה בכך שביררתי על הכדור) ואני חוששת שהיא תשאר בשלה. מה לדעתכם כדאי לעשות? בבקשה תענו לי מהר, אני לא רואה מוצא מהמצב שאני נמצאת בו כרגע, אני רוצה בשנוי... תודה מראש

22/01/2002 | 19:59 | מאת: נטע

לין היי, קסנקס מאוד ממכר, יש כדורים הרבה יותר טובים שאינם ממכרים ותופעות הלואי שלהם מעטות יחסית. גם קלונקס - גרוע כנ"ל. תפתחי חיפוש באתר וואלה ובMSN בנושא:אגרופוביה ותמצאי מידע רב בנושא. בכלל פסיכיאטרית שאינה מוכנה להקשיב, זאת מכה... אולי תחליפי אותה? יש טובים ואנושיים ממנה.

22/01/2002 | 20:07 | מאת: טטיאנה

פסיכיאטר שנעלב כאשר חולקים על דעתו ?? שאחרים ילכו אליו ולא את!!

22/01/2002 | 20:49 | מאת: "אור

אני שמח שהרבה אמרו לך לא להתקרב לקסנקס ולקלונקס זה אומר שחדלנו ליהיות שפני ניסיונות ואני שמח על כך!! ובכן שוב אל תתחילי אם קסנקס או כל כדור ממשפ הבנזאופינים ההתמכרות קלה ...הגמילה קשה החרדות יגברו..והמינון יגדל!! לצערי יש עדיין פסיכיאטרים שמחפש חיים קלים..ושקט תעשייתי!!! אל תתרגשי מהפסיכיאטרית...שתלך לעזאזל..את בשבילה סתם עוד שם ועוד כרטיסיה!! תחזרי אליה אם ביטחון ןתראי לה שאת לא פריארית ותדרשי ממנה "סרוקסאט" או אפקסור" אני אישית מעדיף "אפקסור" כי אחרי מבול התרופות שלקחתי כולל התמכרות וגמילה קשה..הגעתי למסקנה ותאמיני לי שהפכתי כל אבן... והמסקנה היא ש"אפקסור הכי מתאים לבעיה... ואני לא יתחיל להסביר לך איך זה עובד אבל זה הכי מתאים ואם הכי פחות תופעות לוואי... אבל מה צריך לתת לו זמן להתחיל ברבע כדור ליום למשך שבוע ואז 2 רבעים לעוד שבוע וכך עד שמגיעים באופן הדרגתי למינון של 2 כדורים בהצלחה

23/01/2002 | 00:24 | מאת: lin23

אני אמורה לקבוע תור מחר,אז לפגישה הבאה שלי אני אבוא מוכנה. שוב תודה ומקווה שיהיו לי חדשות טובות.

23/01/2002 | 06:04 | מאת: ד"ר אבני

לין שלום השמוש בכדורים דוגמת קסנקס וליום ודומיהם אכן שנוי במחלוקת יתרונם שמספקים פתרון מהיר החסרון שלטווח ארוך אין תועלת ויתכן שאולי החמרה בנוסף הם ממכרים תרופות אחרות מועילות יותר אולם לוקח להם זמן ארוך להשפעה (בדרך כלל כשלושה חודשים) בקצור אין פתרון מהיר וטוב בברכה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית