לנטע,כל מי שמעונין נושא חרדות דוקטורים,אשמח לתגובה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/01/2002 | 18:19 | מאת: nitzan

נטע, תודה רבה, את נשמעת בחורה על הכיפאק ! הממ ... מה אני מרגישה? אוקיי הרבה זמן לא היה לי התקף חרדה אלא חרדה כללית . אני בדרך כלל מרגישה חנקים ומפחדת שאני אחנק למוות. עוד דברים שאני מפחדת מהם הם (קשה, יש כ"כ הרבה) : המוות . כמובן. האמת היא שאני מפחדת ללכת למקום ציבורי, לאבד שליטה ולהתעלף (להתעלף זה מה שיכול לקרות אומרים לי, אבל אני חושבת שאני אמות אם זה יקרה לי ולא רק אתעלף) אני מפחדת שאני אהיה לבד ואשתגע ולא יהיה אף אחד שיעזור לי . לא יודעת אם יש לי חרדה חברתית : איך היא מתבטאת ? היה לי פסיכיאטר אבל הוא עצבן אותי , הוא רשם כל מה שאמרתי , ואת כל ההרגשות שלי וזה היה כמו לדבר אל רשמקול ולא הרגשתי שהוא מבין אותי בכלל ... גם התרופות שלו לא השפיעו עלי אז הפסקתי. כלומר הפרוזק כן השפיע אבל הרגשתי כמו איזה רובוט ... הפחד הכי גדול שלי הוא ללכת למקום רחוק ולא לחזור הביתה, התפתחה אצלי קלסטרופוביה ואלגרופוביה. שלוש שנים לא עליתי במעליות אבל התחזקתי ואזרתי אומץ לעלות במעליות. הדבר שאני הכי אוהבת זה לטייל -וחבל שבעיות החרדה מונעות ממני את זה. למשל אם אני רואה מדבר, אני מפחדת ללכת בו למקום שלא רואים את האוטו ממנו ,כי אני מפחדת שלא אוכל לחזור הביתה...ודברים כאלה, נשמע מוכר?

22/01/2002 | 18:46 | מאת: נטע

הי ניצן, חרדה חברתית נקראת אגרופוביה והיא מתבטאת בפחד ממקומות ציבוריים ומרחבים פתוחים, וזה כנראה מה שאת מרגישה. אני מכירה פסיכיאטר טוב, אנושי וחם, לדעתי כדאי לך לפנות אליו. יש לפעמים אנשי מקצוע שאין לנו כימיה איתם כמו הפסיכיאטר שטיפל בך. כדאי לפנות למישהו אחר. לדעתי אסור לך לוותר, שוב, אין סיבה שבחורה צעירה ומוכשרת כמוך תסבול ותתיסר . אפשר לשלב טיפול תרופתי יחד עם טיפול פסיכולוגי התנהגותי. אם תרצי אתן לך פרטים נוספים. נטע

22/01/2002 | 19:24 | מאת: lin23

למיטב ידיעתי חרדה חברתית נקראת "SOCIAL ANXIATY" וכשמה כן היא... משמעותה- פחד ברמה גבוהה ממצבים חברתיים (יציאה לרחוב-כי שם יש אנשים, עבודה, ובכלל הפחד מתגובות האנשים). אגרופוביה משמעה- פחד מ"החוץ" בלי קשר להימצאות אנשים/ חברה. לדעתי יש להעמיד דברים על דיוקם, דרך אגב גם אני אובחנתי כסובלת מ"חרדה חברתית"- אני נמצאת בקבוצה טיפולית (לדעתי יותר טוב, מכיוון שזה מעמיד אותך מול קבוצת אנשים ולא טיפול פרטני שאמנם עוזר, אך לא מעמיד אותך מול החברה שבגללה את סובלת.)

23/01/2002 | 03:03 | מאת: nitzan

היי נטע! הממ ובכן, כנראה שאני סובלת אז מחרדה חברתית בנוסף ... יש שם לחרדה "רחוק מהבית" ? :) סתם. הממ לא שיערתי שיכולות להיות כמה חרדות ביחד... מעניין אותי הם אותם פסיכיאטרים\פסיכולוגים יכולים להגיע לשורש הבעיה ללא ניחושים פרועים או תבניות פרוידיאניות שלימדוהם מוריהם (כמו אותו פסיכולוג\ פסיכיאטר שסיפרתי לך שהלביש עלי התעללות מינית \ הטרדה מינית או מה שזה לא יהיה...) למרות שכרגע הני מעוניינת בפתירת הבעיה ולא אכפת לי מהשורש , אלא שאני בנאדם סקרן ...אם הדבר אפשרי: ידיעה של מה גרם לחרדות הללו לפרוץ בפתאומיות רבה ובחוזקה רבה... חבל שגופנו לא יודע לרפות עצמו לבד , כגון התמודדות עם כל חרדה בזמנה ופתירת הגוף ללא עזרה מבחוץ. כלומר , ברור שגופי הצליח איכשהו להתמודד עם החרדות האלו ללא פסיכיאטרים ופסיכולוגים ותרופות, אבל הוא הגיע עד גבול מסויים שבו נתקעתי... הייתי מעוניינת בפרטי הפסיכיאטר אשר מתעסק עם אגרופוביה. אלי הוא יכול לעזור לחרדות במכלול או רק בבעיה ספציפית,כגון אגרופוביה? אשמח לדעת עוד. אני גרה באיזור אשקלון . כך שבוודאי אם הוא גר בחיפה אין לי "שימוש" בו מפני בעיית המרחק. בתודה,ניצן

02/03/2004 | 20:19 | מאת: עמאר

האמת היא שאני צריך פתרון לאגרופוביה מבחינת הגישות הפסיכואנליטית,ריפואית,קוגניטיבית בבקשה!!!!!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית