לד"ר - מצב נפשי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/01/2002 | 17:58 | מאת: יעל

שלום , מהו מצב פסיכוטי ? האם הוא יכול להתפתח מחרדה שגברה ? האם זוהי מחלת נפש ? תודה על התייחסות מהירה ...

23/01/2002 | 00:10 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יעל מצב פסיכוטי הוא מצב נפשי בו אדם מאבד את בוחן המציאות ורואה בדמיונותיו מציאות. המצב הפסיכוטי יכול לאפיין מצבים נפשיים שונים, גם מחלות מסויימות. הוא לא נובע מחרדה אם כי מצבי חרדה עלולים להאיץ תהליכים פסיכוטיים שהיו נטועים כבר קודם. ועכשיו, מעבר לדיון התיאורטי שעלול רק להגביר את החרדה כל עוד הוא נותר תיאורטי, מה באמת מטריד אותך? בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית