סרוקסט מול אפקסור

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/01/2002 | 14:44 | מאת: immaple

ברצוני לקבל הסבר מפורט עד כמה שניתן על ההבדל באופן פעולתן על הגוף של התרופות הבאות: סרוקסאט ו אפקסור עבור מצבים של דיכאון וחרדות ואם הן פועלות לאותה מטרה , אזי מה הוא הקריטריון להעדפה של אחת על פני השניה (לפני תחילת הטיפול והופעתן של תופעות לוואי). תודה

22/01/2002 | 16:45 | מאת: "אור

אפקסור עדיף...למה? ככה!!

22/01/2002 | 23:10 | מאת: נטע

שלום, האתר: http://www.infomed.co.il/default.htm

23/01/2002 | 06:14 | מאת: דר' עמי אבני

שלום הסבר מלא על ההבדלים הוא נרחב כללית עד כמה שאנו יודעים אפקסור פעול על מערכת נוספת במוח ובדרך מעט שונה עם זאת יש לציין שספק אם הפעולה הזו מסבירה את האפקט נוגד הדכאון לאור העובדה שאנחנו יודעים למעשה כל כך מעט הבחירה מסתמכת על ידע מעשי איך מתנהלת ההשפעה של כל תרופה ומה תופעות הלואי הצפויות כללית היעילות דומה יש טענות שאולי אפקסור מהיר יותר כך שהבחירה היא לרוב לפי אילו תופעות לואי צפויות ובחירה לפיהן (לעתים שמוש בהם לתועלת למשל למי שסובל מחסר שינה לנסות להעזר באפקט של תרופה מרדימה יחסית) יש לזכור שההבדלים בין התרופות הם הממוצעים יתכן בהחלט שבאדם ספציפי התגובות תהיינה שונות מהצפוי לכן לדעתי מומלץ על שמוש בתרופות תחת פקוח ויעוץ של רופא בברכה עמי

27/01/2002 | 11:43 | מאת: immaple

לפני כשלושה חודשים התחלתי שימוש באפקסור עקב דיכאון שהפך להיות קשה ביותר מבחינת חוסר התיפקוד ולווה בהתקפי חרדות (דפיקות לב, חשש מופרז ממחלות, קשיינשימה לא אסמטיים, ובעיקר עייפות קשה ביותר). החרדות נעלמו כבר מהשבוע הראשון וכך בעית העיפות - אני ישן נהדר:) (סוף סוף אחרי איזה שנתיים). אולם תחושת הדיכאון, חוסר היוזמה וחוסר הויטליות טרם עזבו אותי. כיום אני לוקח 150ליום מזה 3 שבועות. אציין שהתיפקוד המיני נפגע. וכעת בשל הדיכאון גם החשק לא משהו. אני שוקל מעבר לסרוקסט אותו טרם ניסיתי , אולם הרופא המטפל טוען שיש עוד לתת זמן לאפקסור. 1. מה דעתך? 2. כמה זמן עוד כדאי להמתין? בתודה אדם סובל!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית