תודה לכולם אשמח דר' קפלן אם תגיב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/01/2002 | 23:44 | מאת: מיכל =מיכל X

תודה לכל המגיבים אבל נדמה שלא ממש ירדתם לסוף דעתי אנ י מרגישה שעתה אחרי תקופה ארוכה בחיי אני בשלה למערכת יחסים שתוביל לנשואים וכמובן לילד משאת נפשי אך לא מצליחה למצוא. השאלה האם עשיתי מספיק והאם אני אכן בשלה. דר' אורן השאלה הוצגה בדף הקודם מיכל תודה מראש

22/01/2002 | 00:11 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מיכל שלום הרווקות היא בחירה אישית. הזוגיות היא גם בחירה אישית אבל היא גם אינטראקציה עם האחר, וכאן מידה מסויימת של מזל בהחלט יכולה לעזור. אינני יודע אם עשית מספיק או לא והאם פשוט זה לא הסתדר עד היום. תיאורך שעד לפני מספר שנים ברחת מזוגיות מעלה אצלי שאלות מסויימות לגבי התחושות הללו ומקומם המודע והלא מודע כיום לאחר כמה שנים. אין ספק לפי דבריך שאת רוצה זוגיות ומשפחה כיום. עם זאת, את מציבה לכך תנאים רבים ורוצה את זה מ ה ר ! קצת קשה לארגן את כל זה במיוחד שלא הכל נשלט על ידיך אלא גם ע"י הפרטנרים בצד השני. המאפיין העיקרי של המצב שאת נמצאת בו הוא הלחץ. מצד אחד מתחיל להיות חשש שהקשר לא יגיע בזמן, יש לחץ חברתי ואימת השעון הביולוגי... זה טבעי להיות לחוץ, אבל זה הדבר הגרוע ביותר שאפשר לעשות לקשר חדש שבד"כ דורש את הזמן והקצב שלו, גם כדי שאת תהיי בטוחה שזה מתאים. אני לא חושב שכדאי להתפשר על קשרים שאינם מתאימים מראש. עם זאת בהחלט כדאי לבדוק אם אינך פוסלת מראש קשרים שכן היו יכולים להתאים. יש נשים וגברים שמחליטים במצב הזה לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי להתעמת בצורה יותר ישירה עם השאלה הישירה או העקיפה שאת שואלת: האם אני גורמת לזה או פשוט הגברים המתאימים אינם מופיעים. אני מתאר לעצמי שאין תשובה חד משמעית לשאלה, אבל יתכן שזה זמן מתאים להתחבטות מעמיקה יותר בהתלבטויות הללו. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית