דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/01/2002 | 19:52 | מאת: פנינה

מה הסימנים ?

21/01/2002 | 22:35 | מאת: סטודנטית לע"ס

יש המון. האם את מדברת על דכאון קליני? כי לכולנו הרי יש ימים או תקופות קצת יותר דכאוניות. דכאון הופך קליני כשהוא מתמשך לאורך זמן רב, האדם סובל ממנו משך רב היום והסמפטומים פוגעים בתפקוד. סימפטומים: מצב רוח דכאוני; אבדן משמעות, עניין והנאה; שינו של 5% ממשקל הגוף; נדודי שינה; עייפות או אבדן אנרגיה; תחושת חוסר ערך או אשמה מופרזת; ירידה בריכוז; כמובן שלא ניתן לאבחן באופן עצמאי רק על פי הרשימה הזאת, אלא יש לפנות לפסיכיאטר מומחה במרפאה לבריאות הנפש הקרובה. כיום יש המון אנשים שהתגברו על התופעה בעזרת כדורים וכיום מנהלים אורח חיים אופטימלי.

22/01/2002 | 00:01 | מאת: HERA

פנינה, האם את מתכוונת לדכאוןאצל ילד, נער או אדם מבוגר? משום שהסימנים משתנים. מתוך הנחה שאת מתעניינת לגבי אדם בוגר, הרי שמכלול הסימנים רחב מאוד, ולא תמיד כולם מופיעים: שעמום מהחיים שמופיע פתאום, כבר אי-אפשר לעשות את הדברים שפעם גרמו לך סיפוק, כי הם פתאום משעממים. אין כוח לעשות שום דבר - לצאת מהמיטה בבוקר נראה כמו פרוייקט חוצה ישראל. הפרעות שינה - קשיים בהרדמות,התעוררות בשעות מוקדמות מאוד בלי יכולת לחזור לישון. שינויים בתאבון - בד"כ מאבדים את התאבון, אבל לפעמים דווקא אוכלים יותר. ההרגשה הכללית היא שאין טעם בשום דבר. משפט נפוץ אצל מדוכאים הוא "אני לא שווה כלום". יש עוד סימנים, אבל בשביל שהאבחנה תהיה מדוייקת, רצוי קודם לעשות בדיקות כלליות, משום שלפעמים חלק מסימנים מופיעים כשיש בעיה עם בלוטת התריס (עודף/תת פעילות), או כחלק מבעיה רפואית אחרת.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית