אני בדיכאון-לדוקטור

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/01/2002 | 23:29 | מאת: דלית

מאז שאני זוכרת את עצמי אני בדיכאון. אני נשואה מזה שנתיים+, בעלי הוא מקסים, ואני לומדת באוניברסיטה מקצוע שאני אוהבת. יש לי משפחה טובה ואוהבת, וחברים נחמדים. לכאורה הכל טוב, אבל ממש לא. אני כל הזמן בלחץ, חסרת ביטחון לגבי הכל- לגבי בעלי, לגבי הצלחתי בלימודים, לגבי יכולותיי, לגבי חבריי, לגבי משפחתי. ובכלל, אני אדם מאד פסימי. לאחרונה התחלתי לחשוב ברצינות על טיפול פסיכיאטרי, לאחר שטיפול פסיכולוגי לא עזר לי (לא נעשיתי פתאום אדם מאושר, מה שציפיתי..). אציין שכבר קבעתי תור לעוד כחודש אצל פסיכיאטר, לאחר שרופא משפחה השתכנע שאכן יש לכך מקום.. אולי יש לי ציפיות גדולות מדיי מהחיים? ואולי אף פעם אני לא אוכל להיות בן אדם מאושר? עוד אציין שפעם חשבתי שאם אני אתחתן, אני אהיה מאושרת, כמובן שזה לא קרה.. עכשיו אני חושבת, אולי כשיהיה לי ילד אני אהיה מאושרת.. מן הסתם זה לא יהיה המצב.. HELP!! הצילו!! מה לעשות?? אני כל-כך רוצה פעם להרגיש מה שמרגיש בן-אדם אופטימי, לראות ורוד בתוך כל האפור, להרגיש שיש עתיד טוב יותר.. מה לא מגיע לי?

20/01/2002 | 23:36 | מאת: HERA

דלית, אומנם אני לא הד"ר, אבל אני מקווה שלא אכפת לך, שגם אני אכתוב משהו.... מכיוון שטיפול פסיכולוגי לא הועיל אכן יש מקום לפנות לטיפול פסיכיאטרי או לטיפול משולב. אני לא מכירה הרבה אנשים, שרמת הציפיות שלהם אכן תואמת למציאות... הרבה מצפים ליותר מדי והרבה לפחות מדי... אבל! אני חושבת שלכל אדם מגיע להיות מאושר... זה משהו שאפילו לא מוגדר כציפיה, אלא כזכות. אני, אישית, לא מאמינה שהאושר מצוי רק בנישואים או בלידה... האושר צריך לבוא קודם כל מבפנים, ורק אח"כ לגדול בהתאם לאירועים חיצוניים. אדם שלא חווה אושר פנימי, לא יוכל להיות מאושר לזמן רב. אבל זו דעתי האישית בלבד...

20/01/2002 | 23:43 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דלית שלום ראשית, הפניה לפסיכיאטר לטיפול תרופתי עשויה בהחלט לעזור. לעיתים השילוב בין השיחות לטיפול התרופתי הם הפתרון האופטימלי ויש על כך מחקר רב. הייתי ממליץ לך להמשיך בטיפול הפסיכולוגי במקביל. קשה באמת לדעת מה גורם לדיכאון המתמשך שלך רק על סמך ההודעה בפורום. אני מתאר לעצמי שכדי להבין ולשנות את זה דרוש באמת תהליך. אם כותבת שמאז שאת זוכרת את עצמך את בדיכאון, וממשהו כל כך עמוק ואישי לא נפתרים כל כך מהר. את צריכה סבלנות וכוחות ולהמשיך את הטיפול בו התחלת. בטווח הארוך זו הדרך היחידה שבאמת עשויה לעזור, שכן ברמה של תפקוד יומיומי ומצב החיים שלך נשמע שבאמת התנאים החיצוניים יאפשרו לך להיות מאושרת לאחר שהתנאים הפנימיים יאפשרו זאת. בברכה ד"ר אורן קפלן

21/01/2002 | 00:45 | מאת: ניקולט

יש אנשים שהם מאושרים עד הגג מכל דבר פעוט שקורה להם ויש אחרים שגם כאשר הכל כביכול בסדר אצלם הם מדוכאים או בלתי מרוצים. כמו שהרה אמרה גם אני מאמינה שגם לך מגיע להיות מאושרת או לפחות שמחה ומסופקת מהחיים שלך. ולכן, אל תתיאשי ותמשיכי להיעזר בכל מקצוען שיכול להוציאך מהדיכאון. זה בהחלט אפשרי.

21/01/2002 | 04:59 | מאת: ד"ר אבני

דלית שלום טפול תרופתי עשוי בהחלט לעזור לוקח זמן בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית