שברון לב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/01/2002 | 09:09 | מאת: גילי ( בת)

שלום, לפני תשעה חודשים נפרדתי מבן זוגי שהיה בשנתיים האחרונות. נפרדתי ממנו לאחר שהקשר בנינו לא הוביל למגורים משותפים ואף להתמסדות, למרות שמבחינתו רצה זאת ( כך לפחות הוא אמר לי ) שלושה חודשים לאחר פרדתנו הוא החל לצאת עם משהי ואתמול התברר לי שהם גרים יחד בדירתו. אני מוכרחה לציין שאני כבר לא אוהבת אותו ומבינה שלא נועדנו זה לזו אבל יחד עם זאת אהבתי אליו הייתה עזה ובזמנו שהיינו יחד.אהבתי אותו ללא תנאי, הוא ידע שיש לו על מי לסמוך.לא גרנו בדירתו כיוון שהוא למד והעדיף להשכיר אותה ע"מ לכסות את המשכנתא ( הוא בן 34 ).אני לא יודעת מדוע כאב לי אתמול לשמוע שהם גרים יחד, הרי אני לא מתגעגעת אליו ולא אוהבת אותן. מדוע כאב לי? מדוע לא נרדמתי כל הלילה? מדוע לא הפסקתי לבכות? מדוע בה לי למות? מדוע....

20/01/2002 | 11:06 | מאת: איתן

קודם כל אם תוכלי להגיד בת כמה את זה יעזור במתן תשובה יותר ברורה. חוץ מזה בכלליות בסה"כ הייתם תקופת זמן ביחד. ותמיד יש צביטה בלב אחרי שנפרדים ורואים את בן הזוג אם מישהו או מישהי אחרת. אין לך סיבה למות. תאמיני לי יש אנשים במצבים הרבה יותר גרועים משלך שרוצים דווקא לחיות. אז תשללי את הדבר הזה. חוץ מזה מה המצב אצלך??? את מחפשת מישהו אחר??? או שעדיין כואב לך הקשר הקודם??? מה שהיה היה. את צריכה למצוא מישהו ששווה את ההשקעה שלך. אל תתעקבי במחשבות וטחינת המחשבות על מישהו שהוא כבר לא חלק מחייך. זה כואב וצובט בלב אבל ממשיכים. תאמיני לי שיש גברים שיעריכו את מה שאת עושה ומשקיעה איתן

20/01/2002 | 15:06 | מאת: HERA

גילי, את הקשר שהיה ביניכם השארת לכאורה מאחור. נכון שאת מבינה שלא היה סיכוי, ושאולי לא נועדתם זה לזו. אבל בין ההיגיון לרגש יש פער עצום! כנראה שפשוט נתת להיגיון "לקבור" את הרגש במקרה הזה... אבל זה לא תהליך שיכול להימשך לנצח... נוכחת בזה בעצמך. כל זמן שהחבר לא מצא מישהי אחרת, העמדת הפנים שלך החזיקה מעמד, אבל כשמישהי אחרת נכנסה לחייו הכל התפרץ. חוץ מלכאוב אין לך הרבה מה לעשות... אבל זה טבעי לכאוב על דברים כאלה... תני לרגשות שלך לחיות, אבל אל תשקעי בצער יותר מדי, כי רק הזמן יגיד אם ועד כמה את מסוגלת להמשיך הלאה.

20/01/2002 | 16:38 | מאת: מיכל +40

שלום גילי

20/01/2002 | 16:47 | מאת: מיכל +40

שלום גילי אני חושבת שמה שאת מרגישה הוא רגש קל של רכושנות. גם אני חוויתי רגש כזה לפני מספר שנים, וזה קצת מתסכל.... אבל עובר. את יודעת מה? ייתכן והקשר הזוגי של שניכם הכשיר אותו ראשון לקפוץ מדרגה אחת גבוהה קדימה, ועם בת הזוג החדשה יותר קל לו. זה מרגיז אותך, ומקומם כי את תרמת לקשר הזה יותר משנתיים, והנה אשה אחרת קטפה את הפירות, ומתגוררת עם אהובך לשעבר בדירתו. אני רוצה לנסות להקל עליך:-- מאוד אפשרי כי החברה החדשה מזרימה כספים למערכת הזוגית שלה, דבר המאפשר לחברך לשעבר את המגורים המשותפים עימה. נכון שלא חשבת על זה???........ ואני רוצה לנסות להפיח רוח חדשה בליבך, כי מאוד ייתכן שגם את- במערכת הזוגית הבאה שלך, תהני מפירות שאותם נטעה איזו "אקסית" קודמת של בן זוגך החדש..... איך זה? העולם הוא כדור מסתובב יקירתי, חייכי, שנסי מותן, אמרי "שיהיה לשניהם בהצלחה", חפשי פרטנר חדש, ומי יודע? אולי נכונה לך הפתעה חיובית?? כל טוב לך, באמת. מיכל+40

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית