חברה במצוקה-עזרה דחופה בבקשה!!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/01/2002 | 20:44 | מאת: חן

אני מכיר מישהי זמן קצר ביותר והיא לא נותנת לי מנוח- מתקשרת אליי פעמים רבות ביום וסיפרה לי סיפור חיים מזעזע על עצמה(אונס מצד קרוב משפחה-התעללות נפשית וגופנית)-דבר שלא נפתר לחלוטין כי האדם חי איתה בביתו. כמו כן נראה שהיא אובססיבית לגבי ואומרת שתתאבד אם לא אהיה איתה. היא אומרת שניסתה להתאבד בעבר. ניסיתי לנתק את הקשר עמה אך היא מתקשרת בלי סוף ומאיימת שבלעדי לא תוכל לחיות. אני מיואש וסחוט----- מה אתם מציעים לי לעשות??

18/01/2002 | 20:54 | מאת: HERA

שלום חן, יש להפריד בין שני דברים: א. הטראומה שהבחורה עברה - חוץ מלתמוך בה ולתת כתף, אתה לא יכול לעשות הרבה. ב. חן - אתה לא יכול לקחת על עצמך אחריות לחיים של מישהו אחר. והיה והיא תנסה ליישם את האיום שלה - אתה לא אשם! יש לה כמה בעיות ואף-אחת מהן לא באשמתך. כל זמן שאתה מרגיש "חופשי" בקשר ויכול לתת כמה שיש לך זה בסדר. אבל ברגע שאתה נעשה חנוק, והיא מנסה "לשמור" אותך ע"י איומים, זה ממלכד את שניכם. האם אתה מכיר מישהו/י מהמשפחה או מהסביבה שלה? אדם כלשהו שאתה יכול לשתף, ושיכול לפקוח עין על הבחורה? תנסה לתפוס אותה לשיחה רצינית ורגועה, ולשים לזה סוף. בהצלחה, HERA.

18/01/2002 | 21:02 | מאת: יעל

חן שלום, נקלעת לסיטואציה מאוד בעייתית שלא באשמתך. לדעתי אתה צריך לנתק את הקשר איתה מה שיותר מהר, לא לפני שתשב איתה ותסביר לה בתקיפות שאתה לא יכול לקחת את המצב שלה על האחריות שלך. אתה צריך להיות מאוד אסרטיבי ותקיף ולא לשהות לשום תחנונים. המצב שלה לא התחיל בגללך ולא יסתיים באשמתך, אבל אם לא תנתק את הקשר אתה עלול להיגרר לתוכו ולהפוך לחלק בלתי נפרד ממנו. יעל נ.ב. - כל מה שכתבתי כאן משקף את דעתי האישית בלבד.

18/01/2002 | 22:24 | מאת: "אור

הייתי כבר בסרט הזה

18/01/2002 | 22:33 | מאת: חן

אור, איך יצאת מזה?

20/01/2002 | 08:49 | מאת: חן

תודה לכולכם! עזרתם לי.

20/01/2002 | 18:42 | מאת: "אור

ואם תרצה טוריה או מעדר אז......

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית