בתוך בועה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/01/2002 | 10:46 | מאת: גל

אני בחורה שנמצאת הרבה מאד לבד וזה משהו שנמשך שנים ואני מרגישה שכאילו התרגלתי לזה , בזמן האחרון זה התחיל להפריע לי מאד ואני לא יודעת איך לצאת מזה, זה מתבטא בזה שאין לי חברים/ת קרובים בנפש שאיתם אני יכולה לדבר , אם המשפחה אני בקשר אבל לא עמוק כל כך ובנוסף לכל זה אני גרה לבד מתעוררת בבוקר לבד והולכת לישון בלילה לבד ואני מתחילה לפחד מהבדידות המעיקה. אני בת 33 רווקה שנראת די טוב אבל כנראה יש לי בעיה של תקשורת אם אנשים ובמיוחד כשזה צריך להיות קשר קרוב. לא יודעת איך לטפל בבעיה שלי ואיך לצאת מהבועה שבניתי לעצמי . מוכנה לשמוע אנשים במצב דומה וכן המלצות לטיפול בבעיה.

17/01/2002 | 12:55 | מאת: נטע

גל שלום, קשה לחיות בבדידות, אל אם כן זו בחירה מרצון. יש אפשרויות רבות ליצור קשר עם אנשים אם דרך סדנאות ליחסי אנוש, חוגים לדרמה,סדנאות רוחניות ועוד. חשוב שתחליטי שאת רוצה לצאת מהבועה. לשנות את מצבך. החלטתך צריכה לבוא מבפנים, ממקום אמיתי של שאיפה לשינוי. בהצלחה

17/01/2002 | 13:54 | מאת: גל

נטע שלום ותודה על ההתיחסות אני יודעת שיש הרבה אפשרויות ליצור קשר ואני גם מנסה, לדוגמא: בתקופה האחרונה נרשמתי לחוג יוגה אז הייתי בשמונה שיעורים אבל לא הצלחתי ליצור קשר אם אף אחד וכמובן שלא לדבר על שמירת קשר ואותו דבר קורה לי גם בפעילויות אחרות שאני עושה נראה לי שהבעיה שלי היא בגישה , אני יודעת שאני צריכה לשנות אבל זה מאד קשה לשנות הרגלים בגילי ובמצבי תודה על תשובתך

17/01/2002 | 15:09 | מאת: mer

שלום לך גל! קראתי את מה שכתבת על עצמך ואני חושבת שאם את מרגישה בודדה זה כבר סימן טוב ,שאת באמת רוצה לשנות את מצבך אני ממליצה לך מנסיוני "החיובי" לפנות לטיפול פסיכולוגי בטיפול תוכלי לברר לעצמך יחד עם המטפל למה את "לבד" יכול להיות שישנה בעיה ב"קשרים".הטיפול ייתן לך כלים להתמודד אם ה"לבד" בהצלחה. מירב.

17/01/2002 | 16:11 | מאת: נטע

גל היי, התכוונתי בהחלט לחוגים ומקומות בהם קימת דינמיקה קבוצתית, כפי שכתבה מיכל. כבר תיארתי בעבר עד כמה סדנאות לדרמה, מכל סוג, עשויות ליצור קשר בין אנשים, לשפר דימוי עצמי, חויה נהדרת. את צריכה "רק" להתמיד, וזה לא קל, לפעמים בהתחלה מרגישים מבוישים או מגוחכים, אבל התוצאה שווה... תכירי אנשים חדשים, למדי את עצמך לחייך לבני אדם, עד כמה שתרגישי מלאכותית בהתחלה,למדי לומר מילה טובה לזולת, כי הרי בכל אחד מאיתנו קיים טוב. והדרך פתוחה בפניך. התהליך לא פשוט, אבל אפשרי. נטע

17/01/2002 | 17:37 | מאת: HERA

גל, הבדידות יכולה להיות ברכה לפעמים, אבל לא במחיר של הפרעה לחיים... כתבת שאת בתוך בועה... את יודעת מה היתרון של בועות? אפשר לפוצץ אותן... אבל! רצוי שתהיה לך תמיכה של איש מקצוע מכיוון שאין פיצוץ קל... ברגע שהבועה ה"שומרת" נעלמת, את יכולה להיוותר חשופה מאוד... וזה לא פשוט. אני מבינה שהחלטת כבר, שנמאס לך מהמצב ושאת רוצה להזיז דברים. תחפשי לך פסיכולוג, ותראי למה בעצם היית צריכה את הבועה הזו מלכתחילה, ומה לעשות בשביל לצאת ממנהץ בהצלחה.

18/01/2002 | 16:43 | מאת: יעל

גל שלום, אני קוראת לבועה שלי "קיר הזכוכית" וככה אני גם מרגישה. זה נורא נורא קשה לשבור אותה, אני מניחה שאת יודעת את זה. אולי תתחילי בדברים קטנים, כמו להזמין מישהי מהעבודה אלייך הביתה לכוס קפה, או אפילו בחוג שאליו את כבר הולכת, תנסי ליצור קשר עין עם מישהי שנראית לך נחמדה, תחייכי אליה ואולי תתחילי ליצור איזו שיחה קלילה, על החוג או על המורה, זה יכול להתפתח להזמנה לכוס קפה או שלא ואז פשוט תבחרי לך מישהי/מישהו אחר ליצור איתו קשר. תתחילי באמת ממשהו קטנצ'יק ותחליטי שכל יום את מנסה משהו קטן אחר, תרימי טלפון לאיזו חברה ישנה שלא ראית אותה המון זמן, תנסי לחדש קשר עם מישהו, ואני בטוחה שדברים יתחילו לזוז בשבילך. בכל מקרה, גם אני מצטרפת לתגובות האחרות בהמלצה על טיפול פסיכולוגי לבירור מעמיק של העניין, אבל זה לא מחליף את הנסיונות המעשיים לצאת מהמצב הזה. בהצלחה שיהיה, יעל

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית