האם אני בן אדם רע?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/05/2000 | 21:33 | מאת: טלי

שלום לכל מי שקורא! אני בת 15, ואני לא מהבנות הכי מקובלות (אני גם לא חושקת בכך) אבל יש לי מספיק חברות. יש ילדה אחת שהיא לא ממש חברה שלי ואני לא ממש מחבבת אותה (אולי בגלל שאני לא ממש מכירה אותה כי אין לי משהו אישי נגדה) אבל אין לה כמעט חברות והיא די בודדה, אני קצת מרחמת עליה כי גם אין לא אבא והיא מאוד מנסה להתקבל ואני מנסה להיות כמה שיותר נחמדה. כל הסיפור הזה מתחיל להמאס עלי כי אני מרגישה שהיא מפריעה לי כל הזמן כשאני באמצע עיסוקים אחרים והיא נצמדת אלי הרבה ואל בת דודה שלה שהיא בין החברות הכי טובות שלי, וזה די מפריע ... לעומת זאת יש עד ילדה אחת שאני כמעט מתעלמת ממנה והיא בכלל מנודה כי היא לא ממש שומרת על היגיינה, והיא נורא שקטה ואני כמעט ולא מתייחסת אליה, למרות שאני די נפגעת כשילדים יותר מקובלים ממני מתעלמים ממני כשהם ליד החברים שלהם וכאשר הם לבד הם מתייחסים אלי גם מתוך רחמנות כזאתי למרות שאני בכלל לא מרגישה מעוררת רחמים..... האם אני באמת אדם נורא? מקווה שתעזרו לי, טלי

15/05/2000 | 15:36 | מאת: עילם

שלום נערה צעירה, אני אתחיל בלגלות לך סוד, בליבנו יש מעין מקרן קטן והוא מעביר את ההרגשה שלך לתוך מה שאנו רואים בעולמנו. מה שאני רוצה לומר לך זה שאת תופסת את עולמך ומפרשת אותו לפי התחושות שלך ולפי מה שאת חושבת שאת. כלומר, אם את רואה אנשים מאוד מנודים ומסכנים זה אומר שאת תופסת את עצמך אותו דבר. אם אמרת על עצמך שאת לא חושבת שאת מעוררת רחמים זה לא אומר שבתוך תוכך יש קול קטן ורע שאומר לך את זה ולוחש לך בלי שאת יודעת שאת כזו. מה עושים? ראשית, כל אדם מקצועי בתחום הפסיכולוגיה יוכל לעזור לך להבין מהם הקולות הרעים האלה שבאים מהלא מודע ( החלק הנסתר והלא מוכר של הנפש שלנו ) ולמה בכלל הם באים . פסיכולוגים אפשר למצוא גם ברישום של קופות החולים. שנית, את יכולה בעצמך לנסות להקשיב לתוך הלא מודע . יש הרבה דברים שחוסמים אותנו מלשמוע את הלא מודע כי זה בד"כ דברים שקשה לנו להקשיב על עצמינו אבל אפשרי לתת לדברים האלה לחלוף. אבל קודם כל יש לזהות אותם ולא להתכחש אליהם. ברור לך עכשיו שאת לא אדם רע אלא אדם שזקוק לעזרה וזכאי לקבל אותה. אני אגלה לך סוד נוסף: מאחורי כל אדם מסתתרת נשמה שעם כוון ועזרה היא תהיה מאושרת ורצויה ואת תהי רצויה אם תהי רצויה לעצמך. אז קדימה, תתחילי לטפל בעצמך ולשמור על עצמך יותר טוב. באהבה

16/05/2000 | 08:37 | מאת: אמיר זהר

לטלי שלום רב לא אינני חושב שאת אדם רע. ליצור קשר עם חברה מתוך רחמים או רצון לעזור לה בלבד ללא נגיעה אישית או קירבה שנוצרת ביניכם זה דבר מאוד קשה שאני לא בטוח שאפשר לקיים. הייתי רוצה שתהי נאמנה יותר לצרכים שלך ותתחברי עם מי שבאמת מוצא חן בעיניך ואת חשה אליה / אליו קירבה. בברכה שי קולין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית