ילד לא חברותי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/11/2000 | 20:10 | מאת: רינת

הילד שלי בן 3 לא משחק עם בני גילו אלא עם עצמו. זה קורה בגן ובכל פורום שהוא, וכך היה תמיד איתו. הוא יודע לדבר, אבל אינו פונה במילים לבני גילו, רק למבוגרים. הוא מפותח יפה מבחינת שפה והישגים (מצייר יפה, משחק ברמה גבוהה) ואין לו בעיות רגשיות מיוחדות. נראה לי שהוא פשוט אינו מתעניין במשחק עם ילדים. האם זה נורמלי?

29/11/2000 | 22:25 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אם הכל תקין כפי שאת אומרת זה נורמלי ולא כדאי להתערב. עם הזמן הוא יפתח התעניינות בילדים אחרים. בגיל 3 ילדים רבים אינם מגלים ענין בבני גילם. מה דעתה של הגננת שלו? האם היא חשה שהתנהגותו שונה באופן מהותי מילדים אחרים? את יכולה לנסות וליזום סיטואציות חברתיות במסגרת משפחתית ולראות מה קורה. ובכל זאת, אם יש לך "תחושת בטן" שמשהו לא בסדר לא כדאי להישאר עם תחושה כזו בלתי פתורה כי היא עלולה להקרין על הילד. ניתן ללכת להתייעץ עם מומחה כדי לקבל חוות דעת. במידה והתשובה תהיה כנ"ל - לא קרה כלום ותוכלי להירגע. בברכה ד"ר אורן קפלן

30/11/2000 | 13:26 | מאת: רוית ניסן

רינת שלום. האם תוכלי להרחיב קצת לגבי התנהגותו החברתית? להתייחס למשל למכלול ההתנהגויות שלו בגן עם קבוצת השווים- האם אינו יוצר קשר בכלל, או רק ב"אחד על אחד"? וכיצד הקשר עימכם? האם זה תמיד היה כך? או ששמתם לב לשינוי באינטראקציות החברתיות בזמן מסויים? אינני יודעת עדיין להגיד אם התנהגותו נורמאלית או לא, אבל אם אתם רואים בכך בעיה- וזה מפריע לכם, חשוב להקשיב לכך ולבדוק. אשמח לחשוב איתכם ביחד על כך. בברכה. רוית.

30/11/2000 | 18:08 | מאת: ליאת

לעיתים נדירות מאוד הוא משחק עם בני גילו- גם לא באחד על אחד. איתי יש לו קשר טוב: מקשיב לסיפורים, משחק הדדי וכו'. זה תמיד היה המצב איתו. יש לו גם אחות בת שנה שהוא אינו משחק איתה. אם היא רק מתקרבת אליו הוא מתחיל בטענות "היא לוקחת לי". בגן גם ציינו את התנהגותו, אבל הם לא דואגים וחושבים שזה רק שלב שיעבור.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית