הפגנת הנכים המדינה ואנחנו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/01/2002 | 16:24 | מאת: איתן

הפעם זה האיתן המקורי למי שרוצה לדעת:))) היום היתה שביתה במשק לשם היזדהות אם הנכים השובתים. רציתי להגיד דווקא ביום שהמשק מזדהה אם שביתת הנכים. שאני גאה ברוח הלחימה שלהם. אני חושב שכולנו איבדנו איפה שהוא בדרך את רוח הלחימה שלנו. אנחנו חלשים. אפילו חלשים מאוד. פעם הדת היתה גורם מאחד אומנם היו קבוצות של זרמים, אבל כל זרם לפחות היה מאוחד וחזק. אנחנו החילונים דואגים כל אחד לתחת של עצמו. הפכנו לאדישים וממש לא איכפתיים. אני מכליל למרות שבכל כלל יש יוצאים מן הכלל כמובן. אני חושב שאיבדנו את התעוזה. את הצבע בפנים. לפני שבוע בתוכנית של איל קיציס היה אדם שטען שהוא המשיח. אני לא יודע אם הוא כן או לא. אבל משהו במה שהוא אמר הפעיל אצלי מיד משהו חבוי. איל קיציס שאל אותו. "אם אתה המשיח, מה אם תחית המתים???" והבחור ענה לו "תגיד לי, אתם חיים" והוא צודק אנחנו אולי לא מתים פיזית אבל נפשית אנחנו באמת לא חיים. פעם גם לחילונים שעלו ארצה היה משהו מאחד "המדינה, מדינת היהודים" ככה קראו לזה פעם. אבל היום המדינה הפכה למדינת מושחטים וחפרים. אני לא יודע מי מכם שמע אתמול את התוכנית של ז'וז'ו אבוטבול. אני אומנם בחלק מהמיקרים חולק על דעתו אבל אתמול דיבר אחד הנכים זה שעלה על האנטנה ואיים לקפוץ. ודווקא הנכה אמר משהו נכון מאוד. ז'וז'ו ניסה להגן על הממשלה בקטע שאין כסף למדינה. והנכה טען שטויות. והוא סיפר על כך שהממשלה אישרה 220 מיליון שקל אם אני לא טועה (אני מקוה שאני טועה) לשפץ את המישרדים שלהם והוא גם טען שהדחפורים כבר שם עושים את העבודה. אני מאמין לו כי אותם ניבחרי ציבור שאנחנו בחרנו כבר מזמן לא מיצגים אותנו. אולי ורק אולי בתחום הביטחוני. בתחום המדיני חברתי לכולם מגיעה וזה כולל את כל הממשלות, אפס מוחלט ועגול. אין תוכנית מסודרת והעדיפות לדפוק ולדפוק חזק את החלשים כל התוכניות הכלכליות דופקות חזק את החלשים. ודווקא אילו שיש להם לא נוגעים בהם. אני לא אומר שצריך לקחת מהם את כל הכסף,אבל את הנטל הגדול יותר צריך לתת למי שמרויח מיליונים. אני בניגוד לאחרים לא מאשים את אותם מנהלי הבנקים או את אותם אנשים שמרויחים מיליונים ביושר בעבודת כפים. תתפלאו אבל יש גם כאלו. לכל אחד יש תחום שהוא טוב בו יש כאלו שהם טובים בבניה ויש כאלו שטובים בניהול וכלכלה. ואם הכסף נעשה ביושר אז מגיע להם כל שקל ושיהיה להם לבריאות. יש גופים עושקים כמו בזק או חברות מונופוליסטיות אחרות. אם היינו חזקים פשוט לא היינו משתמשים בשרותים שלהם. לדוגמה בזק, נכון כל אחד צריך טלפון אבל מי אמר שצריך יותר מקו אחד בכל בית או שירות איי די אס אל או אי אס די אן. פשוט להגיד עד שהמחירים לא יורדים אז לא מתקינים. אבל בגלל שכמעט לכולנו איכפת מהתחת של עצמנו חרם כזה בחיים לא יקרה. למדינה אין תיכנון של בנית מקומות תעשיה והיטק אין שום עידוד לחברות כאלו לקום. והרשימה ארוכה מאוד מאוד. אני חושב לסיכום שקודם כל, כל אחד צריך לבחון את עצמו מה יש לו ומה הוא יכול לתת לאחרים. להסתכל קצת יותר רחוק מהתחת או הכרס. להחליף את כל האנשים המובילים בכל מיפלגה שכולם יהיו חדשים לגמרי. ואהבת לרעך כמוך איתן

15/01/2002 | 16:54 | מאת: שלומי

וואו !! תגיד לי איתן, אתה רץ לאיזה מישרה בפוליטיקה ? אם כן, תודיע לי ואני ישר בוחר בך . באמת מדהים עד כמה ישנה קהות חושים אצל בעלי המשרות הגבוהות. מכוניות שרד, שיפוץ משרדים. מגעיל. יבוא יומם בסוף. בתקוה לעתיד ורוד יותר, ביי (דרך אגב: יש לך מושג מה קורה עם הרה? ) היא לא נכנסה לפורום לאחרונה.

15/01/2002 | 17:07 | מאת: איתן

אני מחפש אותה כבר יומים. אבל חוץ מאי מייל ומכאן בפורם. אין לי איך להשיג אותה. והיא לא עונה לי אני מקווה שהכל בסדר איתה ולא אני לא רץ למשרה פולטית:))) אני מעוצבן עד הגג(הראש) ופשוט הייתי צריך לפנות קצת מקום:)))) איתן

15/01/2002 | 20:37 | מאת: "אור

מסכים !!!

16/01/2002 | 10:01 | מאת: רונית

אני עובדת במשרד ממשלתי אצלנו שרים מתחלפים כל רגע, אולי את מישהו זה מעניין, בלשכת השר היה ריהוט ממש חדש לגמרי והגיע שר חדש, כשנכנסתי ללשכה נדהמתי שהכל הוחלף, השטיחים הכיסאות הריהוט, תכנסו למלון 5 כוכבים לא תמצאו יופי ופאר כזה, אני לא מדברת רק על חדרו של השר אלא גם על כל החדרים של "עוזריו" ועל לשכת סגן שר חדשה שנבנתה, מי מאשר את כל ההוצאות האלו?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית