הטרדה מינית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/01/2002 | 13:57 | מאת: פיני

שלום ביתי בת 7 פנתה אלי וסיפרה לי כי אחת החברות שלה , כאשר הייתה אצלה בבית דחפה לה חרוזים לפות . אין לי מושג מה לעשות , האם לפנות להורי הילדה ? אני מכיר אותם טוב תודה

15/01/2002 | 14:16 | מאת: שלומי

הי, טוב, זה לא בדיוק הטרדה מינית. לא הייתי מייחס לזה חשיבות מי יודע מה. ילדים משחקים. אבל ודאי שכדאי ליידע את ההורים ולבקש מהם שידברו עם הילדה. זה גם יכול להיות לא בריא לדחוף חפצים למקומות פנימיים. אין מה להתבייש, דבר אתם חופשי, הם גם ירצו לדעת על משחקי בתם. גם עם הבת שלך תדבר ותסביר לה שלא כדאי לשחק בצורה כזו. אבל לדאוג ? לא צריך. כך נראה לי. ביי.

15/01/2002 | 14:27 | מאת: צל

בני ,אנני איש מקצוע אך אינטואיטיבית ,פניה להורים לא נראית לי כרעיון טוב ( אולי החברה בעצמה קורבן להתעללות מינית בתוך המשפחה ) בהחלט אפשר ואפילו רצוי לפנות ליועצת בית הספר ומוטב שעה אחת קודם.

15/01/2002 | 14:30 | מאת: שלומי

צל, האינך רואה צל הרים כהרים ?

15/01/2002 | 14:36 | מאת: פיני

תודה מראש פיני

15/01/2002 | 16:07 | מאת: נטע

בקהילת הורים. הכתובת http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-1492548,FF.html

15/01/2002 | 20:41 | מאת: רוית ניסן

לפיני שלום. התגובות כאן והקישור שנטע נתנה בהחלט נותנים תמונה יחסית מלאה. דעתי האישית הינה שעליך להתחיל מילדתך. מה מותר ומה אסור לגבי גבולות הגוף ומשחקים. מאוד יתכן שחברתה שיחקה בתמימות. דבר זה יבחן רק לאורך זמן, אבל על ביתך לדעת שאלו משחקים אסורים. הגוף הוא פרטי, והחדרת חפצים לאבר המין עשויה להיות מסוכנת. לגבי הורי החברה- אולי כן שווה לספר להם על כך- לא באופן מאשים, אלא על מנת לידע אותם. להבא כשחברה זו באה תהיו יותר בסביבה ותנסו לשים לב לאיכות ותוכן המשחקים. עשו זאת מבלי לתת הרגשה של בחינה ופיקוח. לגבי היועצת- לא הייתי מזדרזת כבר בשלב הזה לערב אותה. רק במידה ודברים דומים חוזרים על עצמם רצוי מאוד לשתפה. והכי חשוב- לא להכניס לילדתך חרדות מיותרות מפני הנאות גופניות, כל עוד זה נעשה מתוך רצון ובחירה. חשוב שהיא תדע לשמור על עצמה ושיהיה לה ברור מה מותר ומה לא. בברכה. רוית.

16/01/2002 | 08:09 | מאת: ?.....

איך היא הגיעה לפות שלה? אולי הן שיחקו לפני כן, והתפשטו? תחקור את הבת שלך, במה היא משחקת,

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית