תרופות הרגעה - סמים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/01/2002 | 14:54 | מאת: לימור

שלום! קראתי באתר של רשלנות רפואית אחד בשם אילן סלומון בעל תואר ראשון ברקוחות כתב שזה מזיק כל התרופות שהפסיכיאטרים נותנים וזה לא הפיתרון זה סתם ממכר וגורם לתופעות לוואי קשה להפסיק אותם ולפעמים זה מסוכן להפסיק פתאום זה סתם סמים , אומנם חוקיים אבל עדיין מזיקים לא פחות מסמים אחרים אין פתרון אחר להפסקת החרדות? אי אפשר כל החיים להיות תלוי בכדורים , הרי הם לא עוזרים מבחינה עתידית אלא רק זמנית אני מבקשת תשובה מהפסיכיאטר תודה

14/01/2002 | 15:24 | מאת: ליאת (סטודנטית לפסיכולוגיה )

לימור צהרים טובים, התרופות שהפסיכיאטרים נותנים אומנם יכולות להיות בעלות תופעות לוואי וממכרות,ולפעמים אני חושבת שישנם בעיות שניתן לפתור בעזרת פסיכולוג קליני, אבל לפי מיטב ידיעתי ישנם מקרים שבהם שחייבים לקחת תרופות לשם הטיפול. מחלות נפש הרבה פעמים נגרמות מבעיות אורגניות פזיולוגיות שדרך הטיפול הוא בעזרת תרופה - וזה תפקידו של הפסיכיאטר. מקווה שתרמתי, ליאת

14/01/2002 | 18:51 | מאת: "אור

אני לא מאמין...שפסיכיאטרים נותנים תרופות כאלה "ממכרים" וכו לא יכול ליהיות.....

15/01/2002 | 06:10 | מאת: ד"ר אבני

לימור שלום אין תשובה כללית לחרדות תלוי בהקשר , באדם, בסוג החרדות וכו' לעתים מצליחים לעזור לעתים חלקית לעתים כמעט ולא יש אפשרויות טפול עם תרופות או בלעדיהן במידה ומשתמשים בתרופות תתכן עזרה גם לאחר הפסקתן ותתכן לא חלק מהדברים שנכתבו ע"י אותו רוקח אינם מבוססים לדעתי מכל מקום פני ליעוץ ספציפי עבורך בברכה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית