שאלות דחופות על ליתיום

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/01/2002 | 14:00 | מאת: לילי

1. האם ליתיום גורם להשמנה אצל כל אחד? האם כשמפסיקים את הכדורים אז המצב חוזר לקדמותו? 2. מה נחשב למינון נמוך של ליתיום? 3. מה הסכנות שבלקיחת ליתיום? 4. מה היעילות של ליתיום בטיפול במי שאין לו מניה-דיפרסייה?

14/01/2002 | 14:57 | מאת: ליאת (סטודנטית לפסיכולוגיה )

לילי צהרים טובים, לגבי התרופה הנ"ל יש צורך במרשם של רופא (את בטח יודעת): ליתיום נמצא בשימוש מאז שנות ה- 40, ומסייע בטיפול בהפרעה נפשית קשה שנקראת מאניה דפרסיה. ליתיום מפחית את העוצמה והתדירות של הקפיצות ממצבי ריגוש קיצוני לדיכאון עמוק המאפיינות מחלה זו. ליתיום היא התרופה המועדפת לטיפול במאניה, אך משתמשים בה לעיתים גם למניעה וטיפול בדיכאון קשה. ניתן להתחיל טיפול עם ליתיום בבית החולים במקרים הקשים יותר. דרוש ניטור קפדני מכיוון שרמות גבוהות של ליתיום בדם עלולות לגרום לתופעות לוואי קשות. מאחר שעשויים לחלוף 2-3 שבועות עד שתורגש השפעתו החיובית של הליתיום, נוהגים לתת ברוב המקרים תרופה נוגדת פסיכוזה יחד עם ליתיום עד שיעילותו של הליתיום תבוא לידי ביטוי. (אינדקס תרופות). מקווה שעזרתי ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית