ציורי ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/11/2000 | 10:37 | מאת: אלי

מאיזה גיל מינימלי ניתן לאבחן בעיות רגשיות באמצעות ציורי ילדים ?

29/11/2000 | 11:10 | מאת: טלי וינברגר

אלי שלום רב, בציורי ילדים ישנה התפתחות נורמטיבית מקובלת. כבר מתחילת היכולת לצייר ישנן סכימות שונות שהילדים מציירים (עוד בשלב "הקשקוש"). הסכימות הללו מתפתחות בהתאם להתפתחות המוטורית והקוגנטיבית של הילד. להערכתי החל מגיל שלוש-ארבע ניתן להתחיל לאבחן קשיים מוטוריים, ובגילאי ארבע-חמש כבר ניתן לאבחן קשיים ריגשיים בציורי ילדים. מדוע אתה שואל? ואגב, יש על כך לא מעט ספרים בעברית. כדאי לקרוא! בברכה, טלי פרידמן

29/11/2000 | 16:51 | מאת: אליאן

לטלי האם את יכולה להמליץ על כמה ספרים בנושא זה

18/08/2002 | 14:30 | מאת: hilla

איזה ספרים יש בנושא ציורי ילדים ופירושם?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית