האם יש מטפלת דרך האינטרנט?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/01/2002 | 22:36 | מאת: A

שלום האם יש מטפלת (סטודנטית או מישהי שסיימה ללמוד) שמוכנה לטפל דרך האינטרנט? תודה

13/01/2002 | 23:35 | מאת: ליאת (סטודנטית לפסיכולוגיה )

A ערב טוב, אומנם אני לא מטפלת מקצועית, אבל אני בשימחה יכולה לייעץ או לתרום מההבנה שלי (ויש לי הרבה מה לתרום) לגבי נושאים הקשורים לפורום זה. אני חוזרת ומדגישה אני לא מטפלת מקצועית, למרות עזרתי או תשובתי בנושא כדי גם שתתיעצי עם אדם מוסמך. שלך ליאת

14/01/2002 | 09:23 | מאת: שלומי

ליאת, האם את חושבת שאפשר לתת למישהו טיפול באינטרנט ? אפשר לזרוק מילת עידוד והכוונה אבל לא לטפל. בהצלחה.

14/01/2002 | 16:37 | מאת: איתן

שלום לך הרעיון בכלל שיש מטפל דרך האינטרנט הוא דבר מוטעה מהיסוד. ומי שיציע ויסכים לתת לך טיפול כזה תדע/י מיד שהוא שרלטן או בקיצור שקרן. טיפול כל שהוא רפואי או פסיכולוגי או כל טיפול שהוא מיקצועי, חייבים לראות את הבן אדם כדי לתת חוות דעת אמיתית. מפני שצריך לחקור ממש את הרקע החברתי, את הרקע בבית אולי גם יש השפעה לאיך שהבן אדם ניראה. הרי יכול ליהיות שמישהו ניראה לא אסטטי אז הוא דחוי ע"י אנשים מהחברה ואולי גם מתנכלים לו. או כמו שנכון אומרים "טוב מראה עניים ממשמע אוזניים" מה שיכולים לעשות גם בפורם הזה זה לתת עצות מניסיון או אולי לתת קו מחשבה חדש לגבי פיתרון בעיות. מה שניקרא יעוץ. את קוראת את הדברים ואת בוחרת מה לעשות איתם או לקבל או לא לקבל. בכל מיקרה ובקיצור אין כיום אפשרות ליפתור בעיות דרך האינטרנט. אולי בעתיד שהוידיאו קונפרנס (שדור טלויזיוני דרך האינטרנט) יהיה מפותח אולי אז יוכלו לעשות משהו כזה. כיום לא. איתן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית