התמכרות?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/01/2002 | 13:18 | מאת: מיכל

שלום לכולם חייבת לחלוק איתכם משהו ולשמוע את דעתכם - הבוקר, כהרגלי, פתחתי המחשב, והצצתי לראות מה חדש בפורום. ל-ת-ד-ה-מ-ת-י גיליתי שאין פורומים פעילים! עולמי חשך עלי ואצתי רצתי לחפש פתרון. דפדפתי בכל אתר ה"דוקטורס" עד שהגעתי ל"עזרה" שם מצאתי מס' טלפון שאף אחד לא היה בצד השני כדי לענות... החלטתי לעשות מעשה וכתבתי מייל לאיתן (שהשאיר את מיילו פעם בפורום והעתקתי אותו לשעת צרה... טוב השעה הגיעה). חשבתי שאיתן מבין בתקלות כאלה... אתם צריכים להבין את גודל האבסורד - הוא היה בשבילי באותו הרגע קרן האור היחידה שנשארה מעולם שנעלם... אדם שבחיים לא ראיתי ולא דיברתי איתו.(רק בפורום כמובן). הבעתי בפניו את תמיהתי איך אנו בפורום יוצרים קשר עם אנשים וכשהפורום מתנתק אנו מנותקים. ואין שום דרך ליצור קשר... נסתרות הן דרכי העולם הוירטואלי... אבל כבר התרגלנו לחלוק, לשתף, לייעץ,לתמוך... ניסיתי עוד פעם למס' של העזרה ושם ענה לי סוף סוף מישהו שאמר שזוהי תקלה זמנית. נרגעתי. והנה אני שוב פה חולקת לפניכם את רגשותיי ותוהה האם זהו ההרגל או תחילתה של התמכרות? יש דבר כזה מכורים לאינטרנט לא? ביי ויום טוב לכולנו, מיכל

13/01/2002 | 13:22 | מאת: שלומי

הי מיכל , גם אנכי כשנכנסתי הבוקר קיבלתי הודעה שהפורום סגור לרגל שיפוצים. בהודעה נאמר שהוא יחזור בעוד כמה דקות אבל למעשה היה סגור כמה שעות. האם את באמת ובתמים חוששת מהתמכרות לאינטרנט ? יש כזה דבר אבל קשה לי להאמין שזה כל כך קשה להתנתק. זה הרי לא התמכרות פיזית . בהצלחה לך ויום נעים.

13/01/2002 | 13:50 | מאת: מיכל

הי שלומי ומה שלומך? טוב, אז אני לא ראיתי שום הודעה כזאת... למרות שהאיש בטלפון אמר לי שהיא קיימת. אבל מה זה חשוב הנה אנחנו פה. לדעתי כן יכולה להיות התמכרות לאינטרנט למרות שהיא לא פיזית. התחברות לפורום כמו זה עונה על צורך נפשי כלשהו ופתאום כשאין אז יש ריקנות לא נעימה. נכון זו לא התמכרות עם קריזים וכאלה אבל גם הימורים זוהי התמכרות והיא לא פיזית אלא נפשית. ההתחברות לאינטרנט היא סוג אחר של התמכרות, אולי "התמכרות קלה"? יום נעים גם לך, מיכל.

13/01/2002 | 14:08 | מאת: ליאת (סטודנטית לפסיכולוגיה )

מיכל צהרים טובים, קראתי את מה שכתבת לגבי השאלה "האם אפשר להתמכר לאינטרנט?" אני חושבת שישנה הרגשה של התמכרות ,אבל כמו ששלומי אמר זה לא התמכרות פיזית שיכולה לפגוע בבריאותך, למרות שכל דבר שהוא מעבר למידה הרצויה אפשר להגדיר אותו כמשהו ממכר אבל כל עוד אף אחד לא ניפגע אני לא רואה בזה בעיה. לדעתי הפורומים האלה מאד מענינים ולא פלא שאת "מכורה" אליהם. שלך ליאת

13/01/2002 | 14:27 | מאת: צל

מיכל ,יש לך פה שני קישורים שיכולים לשפוך מעט אור על הנושא. http://pundit.haifa.ac.il/public/hshahar/int_addic.htm http://www.maane.co.il/sec/surf_psychology.html בתקווה שיעזור, צל

13/01/2002 | 14:39 | מאת: זרות

תוכלי למצוא באתרי הצנוע הנושא הזה מעסיק אותי אישית כמכור כרוני... אז אספתי כמה הפניות למידע בנושא זה כמו עוד דברים שמעסיקים את עולמי אז אם ברצונך לקרא בבקשה http://www22.brinkster.com/zarut/misc/addicted.asp לדף הראשי שכולל ברובו הפניות לנושאים בבריאות הנפש: http://www22.brinkster.com/zarut אז ממכור למכורה שיהיה יום טוב וגלישה נעימה זרות

13/01/2002 | 15:40 | מאת: יונת

מיכל צהרים טובים כמוך כמוני . כשלא היצלחתי לקבל את הפורומים נכנסתי ללחץ כי פתאום הרגשתי מה אני עושה , וכעס על עצמי , מה בלי הפורום את לא מוצאת את עצמך ? ואז נכנסתי לפורום בתפוז שלא משך כמו כאן ואז החלטתי שאני מכורה לפורום כאן , עד שאני לא אקרא את כל ההודעות והשאלות והתשובות לא אשקוט .

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית