אודות העמותה של מטה המאבק/הסתדרות הנכים בישראל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/01/2002 | 17:40 | מאת: איתן

אודות העמותה של מטה המאבק/הסתדרות הנכים בישראל לאחר שנים רבות בהן נכשלנו, אנו ציבור הנכים, בנסיונותינו לשנות את מעמדנו בישראל, הגענו למסקנה כי רק איחוד שורותינו יצליח לחולל את השינוי המהותי ביחס החברה ובעיקר ביחס הממסד כלפינו.על כן הקמנו את מטה מאבק הנכים - כגוף המייצג את כלל הנכים בישראל, נכויות פיזיות שכליות חושיות ונפשיות - ובפעם הראשונה בהסטוריה של המדינה החלטנו לקחת את גורלנו בידינו.במשך 35 יום ניהלנו הפגנה רבת משתתפים ועוצמה אל מול משרד האוצר אשר הביאה להישגים רבים.אנו הנכים, שיצאנו זו פעם ראשונה להפגין כאזרחים שווי זכויות, ראינו שביכולתנו לגרום לשינוי סדר העדיפויות החברתי ולשינוי עמדות ציבוריות, פוליטיות ותקשורתיות.מהפכה זו באופן המחשבה של הציבור בישראל ושל קברניטי המדינה חשובה לא רק לשש מאות אלף האנשים המתמודדים היום עם נכויות שונות אלא לכל אזרח ואזרחית מן השורה, כיוון שלצערנו, איש אינו יכול לדעת מה ילד לו יומו.זאת ועוד, כולנו מתבגרים ונחלשים בזקנתנו, אך איננו רוצים לצאת את החברה, שאליה אנו שייכים, לכן עובדה זו מגבירה את הצורך בהנגשת כל השירותים הציבוריים לכל סוגי המוגבלויות.חשוב לזכור בעניין זה, כי הנכות הינה מצב רפואי, המוגבלות הינה מצב חברתי שבידי החברה להקטינו ולהגבירו לפעמים רק על ידי מודעות וחשיבה ובכסף מועט.לנוכח הנחישות הבלתי מתפשרת שהפגנו מול אטימות הממסד עמד הציבור כולו לרבות אנשי התקשורת, אנשי רוח, אומנים, וחברי כנסת על צדקתנו, ובא לתמוך, להזדהות ולסייע לנו, ועל כך נתונה להם תודתנו.בזמן ההפגנה ולאחריה קבלנו יד מושטת לסיוע מההסתדרות הכללית החדשה בכלל ומיושב ראשה, מר עמיר פרץ בפרט, ובעזרתם הובלנו את המאבקים האחרונים מול ממשלת ישראל והבאנו להישגים משמעותיים לציבור הנכים בישראל.חה"כ עמיר פרץ לקח על עצמו לדאוג לכל צרכינו במהלך ההפגנה לרבות אספקת מזון סדירה לאורך כל ימי ההפגנה, שמיכות ומזרנים, ביגוד חם, כרזות ומדבקות ואפילו תרופות להן נזקקנו בדחיפות באישון לילה.ההסתדרות הכללית החדשה היתה לנו למשענת איתנה ונאמנה בימים קשים אלה.איננו שוכחים, כמובן את ידידנו ומיטיבנו, חה"כ חיים כץ, אשר תמך ותומך בנו במסירות ובנאמנות מתחילת המאבק ועד עצם ימים אלה.אחרי שנים של התנסות קשה בסבך הבירוקרטיה שינה מאבקנו עמדות נוקשות ומתנכרות בממסד הישראלי, ונסללה הדרך למקבלי ההחלטות - עובדה שעודדה רבים מאתנו להאמין שרק אנו יכולים לתרום לשינוי מעמדנו בחברה ולשוויון זכויות מלא עבורנו.בסיומה של ההפגנה לא זנח אותנו יו"ר ההסתדרות, וכיאה לאימרה "המתחיל במצווה אומרים לו גמור" הבין מר עמיר פרץ, כי כאן לא מדובר במצווה אלא בצו השעה, וברוח זו המשיך לדאוג לנו והעמיד לרשותנו משרדים ואמצעים בבית הוועד הפועל של ההסתדרות החדשה בתל אביב.משרדים אלה משמשים כמשרד ההנהלה הראשי של מטה מאבק הנכים בישראל ומכאן אנו מנהלים את כל מגעינו עם המוסדות הרלוונטיים על מנת להמשיך ולהיטיב עם ציבור הנכים על ידי הידברות ולא על ידי יציאה לרחובות.ההנהלה המורחבת שלנו מורכבת מנכים נציגי כל אזורי הארץ וכל סוגי הנכויות ומהורים לילדים נכים המשמשים כגשר בין הנהלת מטה המאבק לבין הנכים בכל הארץ.במשך הזמן שחלף מאז תום ההפגנה לא שקטנו על שמרינו פעלנו והננו פועלים כל הזמן במספר מישורים. אנו מנהלים ישיבות סדירות בשיתוף עם המוסד לביטוח לאומי ועם משרדי הממשלה השונים כדי להרחיב בכל דרך אפשרית את הסיוע הממלכתי לנכים.אנו עוסקים בייצוג הנכים מול הממסד - טיפול בפניות ציבור הנכים ונתינת מידע על זכויותיו.אנו פועלים בקרב נכים מתוכנו החיים במוסדות - למען שיפור תנאי חיינו וממוש זכויותינו.אנו מקדמים חקיקה בכנסת שתביא לשוויון הזדמנויות לציבור הנכים בישראל, וכמו כן אנו שומרים מכל משמר על החוקים הקיימים כדי שלא יגרע, חלילה, ולו גם סעיף אחד מהם.במסגרת מאבקינו להעלאת נושא הנכים לסדר היום הציבורי ולשילובנו בכל תחומי החיים במדינה כאזרחים שווי זכויות, חשוב לנו, כגוף המייצג את כלל הנכים בישראל, להמשיך את מאבקנו, עד אשר נוכל לזקוף את ראשינו בגאווה כאזרחים מן המניין.מעתה ואילך לא עוד ארגונים ופטרונים העושים למען נכים, אלא נכים העושים למען עצמם.הנושאים הבוערים ביותר על סדר יומנו הם: 1.העלאת קצבת הנכות והשוואתה לגובה שכר המינימום במשק עוד בשנת התקציב 2001. 2.נכים אשר יגיעו, בשעה טובה, לגיל פנסיה ימשיכו לקבל את קצבת הנכות וזאת בנוסף לקצבת הזקנה. 3.תמשך הזכאות לקצבת הניידות גם לאחר גיל הפנסיה. 4.השוואה מלאה בין כל סוגי הנכויות בכל הנושאים הבריאותיים כגון: מכשור רפואי, טיפולים רפואיים ופארא רפואיים, תרופות וכדומה. 5.נכים המתקיימים מקצבת נכות יהיו פטורים לחלוטין מתשלום אגרת הטלביזייה. אלה הם מקצת מנושאי הדגל עליהם נאבק בשנת 2001. חברהיקרה, חבר יקר, ================= על מנת שנוכל להאבק על הסעיפים הללו ועל זכויות נוספות נצטרך את עזרתכם ותמיכתכם על ידי הצטרפותכם להסתדרות הנכים במסגרת ההסתדרות הכללית החדשה, וכך נוכל ליהנות מהפריסה ומהעוצמה של ההסתדרות. זכרו ! ככל שייגדל מספר חברינו, כן יגדלו כוחנו ועוצמתנו, וכך נוכל לפעול במשנה תוקף למען שיפור מעמדנו בחברה הישראלית.

12/01/2002 | 00:06 | מאת: ד"ר NO

אני כמובן איתכם בליבי , בנשמתי וברוחי. אבל יש לי שאלה : למה התחלתם את המאבק בחורף ????? מישהו מכם עלול חס ושלום לחלות . או גרוע מכך!!!!!!!

12/01/2002 | 01:01 | מאת: איתן

שלום אתה משתמש בשם שכבר ישנו אנא תבחר שם אחר. איתן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית