למעיין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/01/2002 | 12:21 | מאת: noname

מעיין בוקר טוב, קראתי את ההתכתבות בינך ובין הרה(אני מקווה שזה בסדר) ורציתי להגיב על כמה דברים.. לגבי פסיכולוגים, אני החלפתי בערך 5 פסיכולוגים עד שיצרתי קשר יציב ורצוף עם המטפלת הנוכחית. פסיכולוגים הם גם בני אדם וכמו כל קשר אחר צריך לברר האם קיים חיבור. המטפל הקודם שלי הבהיר לי בראשית הטיפול כי הדבר הבסיסי ביותר להצלחת הטיפול טמון בקשר שנוצר בין המטפל למטופל. מעבר לזה בעניין מתן ייעוץ פסיכולוגי בתשלום, פעם אני הרגשתי רע מאוד עם הרעיון שאני צריכה לשלם למישהו כסף כדי שיקשיב לי וזה גרם לי להתרחק. לאחר טיפול של חצי שנה עם מטפלת הבנתי שבשבילה הפסיכולוגיה היא עבודה בלבד ולא מעבר לכך, ברגע שהבנתי את זה לא חזרתי אליה יותר.(נפגעתי ומאוד התאכזבתי ותק' ארוכה גיבשתי דעה שלילית על פסיכולוגים). אך לא כל הפסיכולוגים מתייחסים לפסיכולוגיה כעבודה בלבד אלא רואים מעבר לזה, את האחריות שלהם ואת היכולת שלהם לעזור לנו המטופלים.(בנוסף לאתגר) אין לי כל בעיה להגדיר את התחום הפסיכולוגי כעבודה כל עוד השקפת עולמו של המטפל שלי בנוגע לזה תהיה הרבה יותר רחבה. יש מטפלים מעולים, חכמים, אנושיים ורגישים והעיקר יש להם את היכולת לעזור לנו, אם נאפשר להם.(הדרך היחידה לברר התאמה עם המטפל היא בשיטה של ניסוי וטעיה וכמובן כדאי לקבל המלצות). אני

11/01/2002 | 12:35 | מאת: לשעבר noname

על מנת לא להטעות ולמנוע בלבול, מי שכתבה את ההודעה למעלה היא לא אני. עוד מישהי בחרה ככל הנראה להשתמש בכינוי הזה. שבת שלום וסופ"ש נעים...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית