קשיים של חייל - המשך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/01/2002 | 11:54 | מאת: אלון

אולי ממה שאני נשמע אני בימים הראשונים שלי בצבא , אבל ממש ממש לא ככה . אני כן משוחח עם חברים ליחידה ומנסה להבין מה עובר עליי , והאם מה שעובר עליי עובר גם עליהם . לא !!! לכל אחד קשה לצאת מהבית אבל לא עבור כל אחד זו כזאת טרגדיה , לא בשביל כל אחד זה באמת כל כך קשה ומעיק . אין לי בעיה לעמוד במחסום בחברון או לבצע פשיטות על בתים של מבוקשים , אין לי בעיה לסכן את החיים שלי למען המדינה . אבל משהו במערכת הזאת , הצבאית הוא כל כך קשה בשבילי שאני לא יודע מה זה בדיוק . אני רוצה או לפתור את זה או לצאת מהמערכת הצבאית הזאת אחת ולתמיד . (ותודה לכל המשיבים)

11/01/2002 | 18:07 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אלון שלום מאחר ואתה בתוך המערכת הצבאית תצטרך לקבל עזרה מתוכה. תוכל לפנות לקב"ן היחידתי ולשוחח איתו על תחושותיך. האפשרות האחרת היא להמשיך בדרך המאוד נכונה שהתחלת בה, לשוחח עם חברתך והסביבה התומכת הקרובה ולנסות לקבל מהם חיזוק ורעיונות לשינוי פנימי וחיצוני. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית