עבור ד"ר יוסי אברהם או לכל מי שיכול/ה לתרום

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/01/2002 | 11:16 | מאת: צל

דר' יקר, שלום רב לבקשתך: בן 39 עיסוק טכני ,רווק לפנ שנתיים וחצי התחלתי להמר , כנראה בשל עומס נפשי,בקזינו בירחו ( Blacjack ) למשך כמה חודשים באופן רציף .לאחר שהחסכונות אזלו (מאה עשרים אלף שקל בערך)התנזרתי מההימורים לתקופה של שנה וחצי. ואז על רקע של אובדן אדם יקר ,לפני כשלושה חודשים בשהות של יומיים בארופה ולפני כשבוע בשהוות קצרה בחו"ל הפסדתי 50000 ש"ח. ברצוני לשם קץ לתופעה הרסנית זו ע"י לימוד עצמי של הנושא על מניעיו וגישות הטיפול השונים ומצאית שיטת טיפול ומטפל/ת בגובה העיניים שיתאימו לי ( הגישה הפטרנלסטית מפחידה אותי) מבקש לשמוע את חוות דעתך המון תודה צל

11/01/2002 | 11:56 | מאת: ORLI

לצל שלום! זוהי התמכרות לשמה. אתה צריך להיכנס לטיפול מהשורש. אני מדברת מנסיון. בעלי מכור(אומנם למשהו אחר) אך לבסוף הוא הבין שהוא צריך טיפול מהיסוד, להבין בכלל מה זה התמכרות. יש כל מיני סוגי התמכרויות(כ-80 סוגים). אני יכולה להמליץ על מקום מדהים, שם מטפלים הכל ההתמכרויות, כי התמכרות זו התמכרות. שם המקום זה "גש ר הזיו" בקיבוץ גשר הזיו. בהצלחה אורלי

11/01/2002 | 17:04 | מאת: HERA

צל, מכיוון שההתמכרות שלך בולטת בחיוחד כתגובה ללחץ ומתח נפשיים, רצוי לפנות לטיפול, ולו רק כדי ללמוד איך לנווט את המתח למקומות הרסניים פחות. קיימת הגישה הפסיכודינמית, שבה לא מתמקדים בהתמכרות עצמה, אלא מתחילים חיפוש ארוך ועמוק בתוככי הנפש. מאידך, קיימת הגישה ההתנהגותית, שבה הדגש הוא על שינוי התנהגות מסויימת, תוך שימת דגש על הכאן ועכשיו. העבר לא מעניין, אין חיטוט אחרי השורשים.

12/01/2002 | 00:11 | מאת: ד"ר NO

אתה חייב חייב חייב כבר כעת לגשת לטיפול . רק עם טיפול + נכונות רצינית לשינוי תוכל להתמודד עם בעייתך.

12/01/2002 | 09:33 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, אין טעם בלשלוח לך דיאגנוסטיקה ומתכון לטיפול עצמי. עניינך סבוך, ואני מניח כי גם אתה עצמך לא היית ממליץ לאף אחד מידידך לעשות בעצמו טיפול שורש, בתחלואה רצינית שהוא לקה בה. אם נקלעת לכל הצרות, ונסחפת לכל הנזקים - משמע שלא התגברת על תהליכים בסיסיים של עמידות נפשית במצבי קושי, ולכן אין טעם שתנסה להתמודד לבד, בלמידה עצמית, עם מצבים הרבה יותר מורכבים. הפרטים שסיפקת מספיקים לאבחנה הכללית, כי יש לך מספיק כוחות ומסוגלות, וגם אמצעים כספיים, כדי להתחיל בתהליך הגמילה. להתחיל עם סיוע. נקודה. אם תרצה הפנייה ספציפית פנה אלי (הקלק על שמי המוכחל וההדגשה באדום) או אל יועץ אחר בפורום. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

12/01/2002 | 12:19 | מאת: צל

תודה מקרב לב על העיצות הנבונות והרצון לסייע .דעו לכם שאתם התחנה הראשונה במסעי הארוך .......ותמיד תמיד זוכרים את הדברים הראשונים אז המון תודה תמשיכו לסייע ולשתף. שלכם צל

12/01/2002 | 16:34 | מאת: HERA

שתהיה לך הרבה הצלחה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית