לנטע

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/01/2002 | 15:29 | מאת: ניר

היי נטע. אני עברתי הכשרה ל-מ.ט. אך אני לא מתרגל את השיטה. יש ברשותי ספר שנכתב בשנות ה-70 ע"י פסיכיאטר בשם הרולד בלומפילד העוסק בנושא ה-מ.ט. ובו בין היתר מובאים תקצירי סיפור של אנשים שסבלו ממגוון בעיות נפשיות ,אשר מעידים כי לאחר תרגול מתמיד של ה-מ.ט. חלו שינויים קיצוניים לטובה עד למצב בו לא ניזקקו יותר לתרופות. לפי מיטב הבנתי באותן שנים היה קיים זרם רפואי אשר העמיק בחקר המ.ט. כאופציה אלטרנטיבית למצבים שונים . למרות מחקרים רבים שנעשו, מדעית זה לא הוכח. אך כך גם לגבי התרופות. עכ"פ הספר מאוד מעניין, וזהו אחד מתוך ספריו של ד"ר בלומפילד. לדעתי אם את מוכנה להשקיע באימוץ דרך להירגע כדאי שתפני ליוגה, שם ממילא קיים חלק מדיטטיבי, זו השקעה שיכולה להיות מאוד מניבה לטווח הרחוק כאורח חיים בריא ומשמר, וזאת מעבר להקלה מיידית אשר ניתן לחוות.

10/01/2002 | 15:36 | מאת: נטע

היי ניר, תודה על ההצעה. בזמנו התחלתי יוגה כקורס בחירה באוניברסיטה , אך לא התמדתי. האם תרגלת יוגה? בקשר למ.ט. מדוע אתה לא מתרגל, אם אפשר לדעת? אני מתחילה לחפש מורה טוב ליוגה באיזור שלי. נטע

10/01/2002 | 15:50 | מאת: ניר

כן יצא לי לתרגל יוגה (תקופה קצרה) וזה מאוד עזר לי בבעיות שינה קשות שהיו לי נכון לאותה תקופה. למה אני לא מתרגל מ.ט. ?? שאילה מצויינת כנראה שזה שייך לחלק הדפוק שבי , שלא מוכן ללכת עם הדברים עד הסוף. לא פעם אני מחליט כי אני חייב לעשות צעד למען עצמי, אך במקום הולך להוציא ים של כסף במציאת פתרונות מהירים ולא יעילים.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית