חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/01/2002 | 11:24 | מאת: אריאל

שלום שמי אריאל בן 38 בדרך כלל בריא רוצה לברר משהו שמזה שנה מטריד אותי לפני שנה במרץ יום שבת חורפי קמתי עם הרגשה מוזרה שממנה לא יצאתי עד היום הרגשה שאני ער אך כאילו ישן מרחף כזה אני עושה דברים אבל לא במקסימום אנרגיה יש לי גם חולשה כזאת יש לציין שקמתי לאחר מכן מספר לא קטן של פעמיים עם דופק מהיר שנגשתי לרופא המשפחה עברתי סדרת בדיקות כולל דם ונמצאתי בריא לפי ממצאים אלו , רציתי להוסיף שמאותו רגע נכנסו לי חרדות בראש שיכול להיות שזה איידס כי שמעתי שפוגע במערכת העיצבית וגם יש חולשה יש לציין ששום סיפטום אחר לא הופיע מאז קראתי המון על איידס(שכבתי מספר פעמיים עם בחורות שאני לא מכיר אבל בכול הפעמיים עם קונדום) מצד שני אני חרד ממש ללכת להבדק לאיידס והמחשבות האלו לא מרפות ממני בכל פעם שאני מרגיש שיש איזה סימן בעור או בלשון ישר מזנקות המחשבות על איידס או סרטן יש לציין שאני חייתי במשך שנים עברו בצל גירושין של הורי וכבן בכור לקחתי ללב ונלחצתי גם יש לי אך בעייתי שגר כרגע עם אמי וממרר לה את חייה מסרב לעבוד וכיוב) נכון לעכשיו עדיין ההרגשת חולי זו מלווה אותי יש לי פחות חשק לעשות דברים שבעבר במחי יד ביצעתי אותם אני נשוי עם ילדה בת 12 שמאוד קשה התנהגותית גם בביהס וגם בבית ומציקה לנו מאוד אני בטוח שדבר זה לא מוסיף טוב לכל העניין גם סבלתי מהחלפת מקומות עבודה רבים ויש לי תמיד חרדה שיפטרו אותי ואני לא יוכל לכלכל את משפחתי יש לי OVER ענקי כך שאני נכון להיום לא יודע אייך לצאת מהפלונטר הזה וביחוד נושא האיידס. האם מישהו רואה איזה הסבר להרגשתי אין לי את אותה אנרגיה שהייתה לי לפני שנה פשוט הרגשת מועקה וחולי. עזרתכם הדחופה אריאל ותודה

10/01/2002 | 14:02 | מאת: שלומי

לאריאל, הי, תראה, אתה בא עם מגוון של בעיות ואולי כדאי לתקוף כל אחד לחוד ולעבוד רק על אחד מהם בו זמנית. ככה יש יותר סיכוי שזה לא יראה כמו הר גבוה ובלתי ניתן להכבש. אולי תנסה לעזוב לעת עתה את יתר הבעיות ולהתמקד בפחד מאיידס. מדוע שיהיה לך פחד מבדיקת דם פשוטה ? אתה פוחד שיתגלה שיש לך איידס ? אז עדיף לך לא לדעת ? אבל תחשוב אחרת. מירב הסיכויים שאין לך. ואז אם תהיה לך פיסת נייר שאומרת חד משמעית שאין לך איידס, אז תהיה הרבה יותר שקט ותוכל להתחיל ולהתמודד עם הבעיות האחרות. מה שנקרא: פרה פרה. מה אתה אומר ?

11/01/2002 | 17:47 | מאת: אריאל

לשלומי מה תפקידך במערכת אתה מיקצועי או סתם אדם טוב שאוהב לעזור בכל מקרה המון המון תודה על ההתיחסות אריאל

10/01/2002 | 17:23 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אריאל שלום כנראה שיש מכלול של דברים שמטרידים אותך כיום ופוגעים באיכות החיים שלך. בצורה כלשהי נושא האיידס מופיע בראש, ולכאורה אותו הכי קל לפתור בבדיקת דם פשוטה. אם תרצה עזרה ממוקדת בהתגברות על החשש מהבדיקה זה אפשרי. אבל אני לא חושב שזה העניין. אם תפתור את בעיית הפחד מאיידס תצטרך אולי להתחיל להתמודד עם הדברים הרציניים באמת, ואולי החרדה מהאיידס דווקא מקלה על הבעיות האחרות. לגוף יש תכונה כזו שלא ניתן להרגיש כאב פיזי בשתי נקודות באותו זמן. כשכואב הראש ומקבלים מכה בברך כאב הראש עובר מייד. המחיר הוא שהרגל כואבת. אצלך האיידס הוא כאב הרגל. אולי כדאי להתחיל ולטפל גם בכאב הראש. הייתי ממליץ שתפנה לייעוץ מקצועי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית