לנזבורה,איתן,אשה בהתהוות,מיכל וכל מי שקרא..

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/01/2002 | 21:15 | מאת: אני

קודם כל תודה רבה על ההתייחסות....והנסיון לעזור.. אבל מאוד קשה לי להתנהג אליו כך. כן מיכל הוא החבר הראשון ויתר מזה האדם הראשון שאהבתי.. אני מאוד מעריכה אותו על כך.. כאשר הוא מתנהג אלי כך הוא גורם לי להאשים את עצמי ולחשוב איזה אדם נורא אני ץץהוא לא טיפוס שרץ לספר לחבר'ה.. הוא בדרך כלל היה הבוגר מבין שנינו.. עובדה הוא הראשו שהעז לסיים קשר קשה כמו שהיה לנו.........אני לא העזתי והעדפתי לגרור ולהתעלם מן הבעיות....... אז חלק ממני פשוט חושב שמגיע לי..... הוא אומר שעשיתי לו סיוט והוא מרגיש טוב שלי רע...אבל אני לא מבינה למה.......מה עשיתי?אח"כ כשאני מזכירה לו שהוא אמר שאני על הזין שלו הוא אומר-אל תכניסי לי מילים לפה. מצד אחד הו מאוד הפכפך ותמיד היה מצד שני הוא לא כך עם חבריו.והוא תמיד היה אומר שאני מדמיינת דברים ולא רואה את המציאות כפי שהיא ואז אני מייסרת עצמי במחשבות אם לא הגזמתי ואיך אני תמיד הורסת הכל.. אני רק יודעת שאהבתי אותו אבל גם הייתי תלויה באהבה שלו אליי כי בלעדיה הרגשתי לא שווה.ועכשיו כשהוא מזלזל בי כך אני מרגישה כמו זבל . איך אוכל למחוק שנה וחצי מחיי?????? אני באמת אשמה????? אני רק רוצה לצאת מזה...לצאת כמו בן אדם..ןלא לפחד לנצח מקשרים...פוחדת להכניס את עצמי שוב לקשר כזה כי מעולם לא היה לי קשר נורמלי..רק הוא..מעולם לא אהבו אותי...אז אולי באמת הכל אשמתי????? אני מקווה שתגיבו למרות שתחשבו שאני נתלית באובססיביות בנושא הזה ולא מרפה. אני פשוט רוצה להרגיש טוב.......

10/01/2002 | 00:38 | מאת: ו,

יקרתי החמודה אני יודעת על מה את מדברת ,האמיני לי אצלך זה רק שנה וחצי של רווקות , אצלי זה המון שנים של נישואים , את רק רוצה להרגיש טוב, אז תאמרי לי יקירתי איך אפשר להרגיש טוב עם את עדיין מתעללת בעצמך ?. את רגילה לזה נכון?, תדמיתך על עצמך בקנטים,ואת נוטה להאשים את עצמך , על כל דבר שעשית או לא עשית מתוך הרגל ,או אי יכולת של בהירות מחשבה .(שהיסתתרה לה אי שם עד יעבור הזעם ).ואת עוד מחזקת זאת במשפט ש"זה מגיע לך בעצם". היתעללות זאת של לעצמך היא מן כדור שלג כזה , היא הביאה אותך להכיר את עצמך כקורבן , כאדם ירוד ודפוק שנח לו שעושים לו השחתת אישיות , וכן גם התלות בו ואי היכולת לצאת מהקשר .גורמים לך ,מן סיפוק שאכן מגיע לך כל זה. מדוע את מתפלאה על זה שהוא אמר שאת הסיוט שלו , ושלא עשית לו למעשה כלום? איך הוא יכול להעריכך כאדם עם את לא מעריכה עצמך כלל? לפי סיפוריך על האהבה שאהבת והערכה אליו , ניראה לי שאת נתלת בכח בצורך לבחון שוב את מניעיו וחיכת ,שאולי פעם יעריך אותך ויתן לך כבוד . ומשזה לא יגיע לעולם , שמחת שהוא עשה את הצעד וניתק את הקשר .כי את מצידך הית נישארת עוד כמוני המון שנים! הוא ,היתעלל בך בצורה מכוערת ביותר והוא לא שווה לבזבז עליו את המילים בכלל . ובמקום לאהוב אותו תתרכזי באנרגיה מחודשת על עצמך . תסתכלי על פנימיותך הנהדרת הרכה והאצילית על הילדה הקטנה שבך , ככה מגיע לה , למה? את חייבת לפנות לטיפול ואם יש לך מטפלת , אנא תבררי מה קורה עם ההערכה העצמית שלך , כי את עדיין צעירה ויפה אני בטוחה , ויש לך עוד המון אהבה ויחס חם להעניק לבחורים שמגיע להם להיות בחברתך. הכל מתחיל וניגמר בהערכה העצמית שלנו ,או שנולדים עם זה כלומר זה בגנים שלנו , או בחינוך שקיבלנו , או אם עוברים איזשהי טראומה . אנא קבלי את דברי כדברים מתוך דאגה לך ואך ורק לך ! תתחילי בתהליך ויהיה לך טוב. ו.

10/01/2002 | 01:05 | מאת: איתן

בחורה יקרה. אני רואה שגם לו לא חסר. הוא סובב אותך על האצבע הקטנה שלו. הוא גרם לך ליהיות תלותית בו. תקראי בעצמך מה שכתבת. תיקראי איך הוא התיחס אליך. אם היית כל כך רעה אליו אז למה הוא נשאר איתך כל כך הרבה זמן. את לא קשרת אותו בחבל???נכון???? אז מה זה כל התירוצים האלו להתנהגות שלו. כפי שכתבתי לך הוא לא היחיד בעולם. ושתירגעי מהנבלה הזה בעוד כמה זמן תמצאי לך מישהו שיתנהג אליך כמו מלכה:)) אף אחד לא מבטיח לך שיהיה לך קל להשתחרר ממנו. קשר ארוך ועוד קשר ראשון זה ממש לא קל. אבל את לא היחידה בעולם שהיתה צריכה לעבור את זה. אז אם תעשי מאמץ ותשמעי לחלק מהעצות המצוינות שבנות כתבו לך כאן. (תבחרי מה שמתאים לך) אם הזמן את תיראי שהשד לא כל כך נורא. ואולי אפילו תירצי לנשק אותנו:))) בכל מיקרה תפסיקי לגונן עליו ולהאשים את עצמך. בעיות נעשות ע"י שניים לפחות. בקשר הבא תלמדי שבעיות פותרים בו ברגע ולא מושכים אותם. כי שיש פיצוץ רסיסים עפים לכל עבר. אני מבין שאת מנסה לגונן עליו. ולסובב את הדברים. אבל שוב העובדות בשטח מדבריך מדברים בעד עצמם. @-----)---- תחיכי קצת:) ויאלה תתחילי חיים חדשים. תיגמלי ממנו:)) ותמשיכי בחיים שלך. ואם תרצי יעוץ ותמיכה תמיד תוכלי להכנס לכאן. איתן

10/01/2002 | 19:17 | מאת: נזבורה

היי "אני"! לא, לא נראה לי שאת אשמה. אם הבחור מדבר אלייך בשפה בוטה כזאת - זאת בעיה שלו ולא שלך. כי גם אם עשית/אמרת משהו שאולי פגע בו - אפשר לומר את זה בצורה תרבותית ובוגרת, בלי אלימות מילולית. אבל הבחור שלך כנראה לא מכיר צורת הידברות כזאת, אז באמת חבל לבזבז עליו זמן ועצבים. ו-לא, בוודאי שזה לא קל. אבל את עוד תיווכחי לדעת שיש גם אנשים מסוג אחר, אנשים שמערכת היחסים איתם מבוססת על כבוד הדדי ולא ניסיונות לפגוע ולהשפיל. בהצלחה! נזבורה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית