התנתקויות.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/01/2002 | 21:50 | מאת: why

שלום, מאד מטרידה אותי תופעה של התנתקויות,רגעיות ולפעמים ארוכות יותר, שהחלה לפני כמה שבועות. ולדעתי הולכת ומחמירה. אין לי מחלות רקע, ומעולם לא סבלתי מבעיה של התכוצויות או תגובות מוחיות כלשהן. עד כמה שידוע לי אני גם לא סובלת מהפרעה נפשית הגורמת לזה. עד עכשיו תפקדתי מצוין וברמה גבוהה. התפקוד שלי תקין גם היום אלא שמידי פעם אני "נעלמת" לאיש השיחה שלי, או פתאום מוצאת את עצמי "מתעוררת" למצב שאני לרגע לא מבינה איפה אני. זה מפחיד אותי. כאילו אני מאבדת את היכולת שלי לשלוט במה שקורה. כאילו הדבר היחיד שעוד היה לי - השליטה הסבירה בדברים שאני עושה... נעלם. אשמח לקבל תשובה, איך מתמודדים עם זה. וטוב יותר איך נפתרים מזה. תודה.

09/01/2002 | 00:03 | מאת: ד"ר אורן קפלן

Why שלום במידה ואין לך כל רקע קודם של תופעות כאלו, או תופעות נפשיות אחרות, כדאי קודם כל לבדוק מה קרה לך בתקופה האחרונה מבחינה רגשית. האם היה לחץ מיוחד בסביבה, האם היו אירועים יוצאי דופן? נשמע שאת מוטרדת מאוד מהעניין ושהוא מנוגד לכל מה שאת מכירה או רוצה לחשוב על עצמך. קשה לומר לך איך מתמודדים עם זה לפני שברור לחלוטין במה מדובר. בד"כ מצב כזה אינו מתאים לייעוץ וירטואלי בפורום או בצאט. אני מציע לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי ולהבין בצורה ממוקדת יותר מה קורה. לאחר הבנת הבעיה, ניתן יהיה להתאים לה טיפול מתאים. בברכה ד"ר אורן קפלן

09/01/2002 | 11:04 | מאת: רחל

ולא צריך לעבור גם בירור נוירולוגי?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית