דכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/01/2002 | 20:12 | מאת: ר

היי - שמי ר ואני ממפוטרי ה הייטק . מבעל הכנסה גבוהה וכל התוספות איבדתי תוך שנה את מקום עבודתי - אני לא מצליח להשתלב שוב בתחום המיקצועי , אני מתחיל לאבד תקווה ורצון . קשה לי לחשוב על יום המחר .

09/01/2002 | 00:02 | מאת: HERA

שלום ר, אין ספק שהשינוי שחווית מהווה פגיעה קשה, גם בכיס וגם באגו. למה אתה מתכוון שאתה לא מצליח להשתלב בתחום המקצועי? האם ניסית למצוא עבודה שאיננה מתחום ההיי-טק?

09/01/2002 | 15:04 | מאת: ר

כן .אני בהשכלתי כלכלן ובעל ניסיון רב מאוד בהוראה בכל הרמות - עד האוניברסיטה . ניסיתי גם להתקבל מקצועות אילו - אבל פשוט אין גיוסים כרגע וגם לאחר -לעיתים- ארבעה ריאיונות רצופים אתה מקבל בסוף תשובה שלילית .פשוט התעללות !!!

09/01/2002 | 15:07 | מאת: ר

כן ,ניסיתי . אני בהשכלתי כלכלן ובעל ניסיון רב מאוד בהדרכה לכל הרמות - עד האוניברסיטאית . התשובה - אם בכלל עונים - שכרגע לא צריך או הזמנה לריאיונות חוזרים עד שבריאיון הרביעי או החמישי אתה נופל . פשוט התעללות !!!

09/01/2002 | 00:08 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ר שלום אין ספק שהמצב במשק כיום בעייתי מאוד ולצערי אנשים רבים נמצאים במצבך. השאלה לאן אתה לוקח את הדברים ואילו מקורות תמיכה יש לך בסביבה הקרובה. כמובן שאין לי עצות קונקרטיות כי הדבר המוצלח ביותר הוא שפתאום תופיע העבודה המתאימה לך ביותר. אנשים שונים מנסים לנצל את התקופה הזו לדברים שלא הספיקו או אינם יכולים לעשות במצבים השגרתיים של עבודה. כאיש הי טק אני מתאר לעצמי שלא היה לך הרבה זמן פנוי. אולי היית יכול לנצל את הזמן העומד לרשותך כעת ללימודים כלשהם או חוויות אליהם לא התפנת ואולי גם לא תתפנה כשתמצא עבודה. במידה ואת מרגיש שהדיכאון משתלט עליך כדאי לפנות לייעוץ מקצועי כדי למנוע התדרדרות במצב. חשוב מאוד במקרים הללו להשתמש בתמיכתם של האנשים הקרובים סביבך, לדבר על מה שקורה לך ולהבין שאלו תחושות טבעיות ותואמות למצב. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

10/01/2002 | 16:57 | מאת: איתן

לצערי אני מבין אותך. אני כבר בבית 9 חודשים. ואני מתחום האלקטרוניקה. הספקתי לעבוד בתחום פחות משנה. ולמי שרגיל לעבוד או ללמוד וליהיות עסוק כל הזמן זה מאוד קשה. ואני מחפש עבודה ואני מחפש אפילו בתחומים שלא מקבלים הרבה כסף ופשוט אין. גם אצלי קרו כבר כמה מקרים שעברתי מיבחנים והכל ובסום אין כלום. זה מתסכל. אבל אסור להיכנע. תעזוב את הכישורים כרגע תמצא עבודה זמנית אם תצליח לפחות לכלכל את עצמך. במקביל תמצא משהו במקצוע. יש לפעמים בעיה אם הגאווה. גם אצלי זה קורה. אבל במצב של היום. אין הרבה ברירות. אל תתיאש. יש בחיים תקופות קשות וקשות מאוד אבל יש גם תקופות טובות. ולתקופות הטובות לפעמים צריך להגיע דרך תקופות קשות. תקח את הדברים ברוח טובה גם אם אתה לא מסכים איתם. תעריך את מה שיש לך היום. ותמשיך הלאה. וחוץ מזה אתה מוזמן לכאן לפעמים אם בא לך לפרוק את מה שיש לך על הלב. איתן

10/01/2002 | 19:51 | מאת: ר

תודה איתן . למזלי אני - כרגע - לא סובל מבעייה כלכלית אבל עדיין המצב לא נעים - בעיקר נפשית , חוסר תחושה של ערך וכד' .

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית