פרולקטין גבוהה אצל גבר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/01/2002 | 15:06 | מאת: משה

שלום, עקב בעיות בתפיקוד המיני הומלץ לי לבצע בדיקת דם לפרולקטין. נמצא לי פרולקטין גבוהה לגילי. הומלץ לי לעבור C.T ראש. מכיוון שאני נוטל ריספרדל 2 מ"ג ביום, תהיתי אם הפרולקטין הגבוהה נגרם כתוצאה מנטילת התרופה. לא קיבלתי מהאורולוג (שביקש לבצע את בדיקת הדם) תשובה ברורה לכך אם הריספרדל גורם לכך. ברצוני לשאול האם יש קשר בין פרולקטין גבוהה לריספרדל, והאם נחוץ לידע את הפסיכיאטרית שלי על כך שהוא מתכוון לרשום לי תרופה נוספת להפחתת פרולקטין. לא נעשה ניסיון להחליף לי את הריספרדל בתרופה אחרת, עד כה. יש לציין שהבעייה בתיפקוד המיני החל קודם נטילת תרופה כלשהי בעבר. בתודה מראש.

09/01/2002 | 18:08 | מאת: דר' עמי אבני

שלום בהחלט יתכן רמת פרוקלטין גבוהה עקב ריספרדל בהחלט מומלץ לידע ת הפסיכאטרית שלך על התחלת טפול נוגד פרוקלטין כולל שקילת החלפת התכשיר (הסכון להחמרה עקב הוספת התרופה לא גבוה אבל גם הוא צריך להלקח בחשבון) כמו כן האם אתה סובל מסמני דכאון ? שכן פרוקלטין גבוה עלול לגרום זאת בברכה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית