הפרעות שינה אצל ילדתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/01/2002 | 13:29 | מאת: ג.

שלום לכם בתי בת 4.5 מפותחת ובריאה בד"כ. מטופלת מגיל שנה וחצי לסירוגין בסולפור למניעת נוזלים באוזניים. מזה כמה חודשים הילדה צועקת מתוך שינה, לעיתים מתעוררת בבהלה, מתהפכת במיטה לסירוגין. ניסיתי להעיר אותה, דבר שגורם לה לבהלה ואף לעיתים מחמיר את המצב, מצד שני במידה ואני לא מעיר אותה הצעקות מתגברות ואז היא מצליחה להעיר את אחיה הקטן שישן איתה באותו חדר ומתחילה חגיגת צעקות ובכי. לעיתים יש לילות שעוברים בשקט אך בתקופה האחרונה מספרם קטן. שמתי לב שבמידה שכעסתי עליה במהלך היום סבירות גבוהה לבעיות בלילה, למרות שיש ימים שעוברים עליה בשקט נפשי אבל הלילה שונה לחלוטין. אופי ילדתי - עקשנית למדי עומדת על שלה בתוקף ועצמאית . איך עלי להתמודד ע"מ להקל על מצוקתה, כיצד לנהוג בקרות אירוע. לעזרתכם אודה.

08/01/2002 | 15:30 | מאת: רוית ניסן

ג שלום. ביעותי לילה שכיחים אצל ילדים בגיל של ביתך. מומלץ להעיר רק במקרים קיצוניים- ואתה כותב בעצמך שלרוב הערתה רק מחמירה את הלחץ. כשאתם שומעים אותה צועקת נסו לגשת אליה ומבלי להעירה ללטפה ולומר לה שהכל בסדר, שזה רק חלום ושאבא ואמא שומרים עליה גם כשהיא חולמת חלומות רעים. אימרו זאת בקול שקט ואמפטי, ואני מקווה שזה יעזור. אם זה קשור לריבים איתך- נסה להרגיע אותה בכך שאתה כבר לא כועס ושאתה תמיד אוהב אותה. אמור לה זאת גם כשהיא ערה, כי מאוד יתכן שהכעס שלך עליה מעורר בה חרדות רציניות. חשוב שהיא תדע שהכעס עובר. אמור לה זאת אחרי שאתה נרגע- שנכון שכעסת, אבל עכשיו כבר לא, וכעסת על מעשה שעשתה, אבל עכשיו כבר נרגעת ואפשר להמשיך כרגיל כי אתה מאוד מאוד אוהב אותה, אפילו כשאתה כועס... בברכה. רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית