אלימות ומחלות פסיכיאטריות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/01/2002 | 10:08 | מאת: קלאודיה הלנה ואסקס

שלום לכולם ידוע שבמקרי דיכאון על כל שתי נשים שחולות יש גבר אחד במקרים של סכיזופרניה ומאניה דיספרסיה החלוקה בין גברים לנשים היא שווה באוכלוסיה הכללית הרוב המכריע שמעורב במעשי אלימות הם גברים (הרבה פעמים כלפי נשים) בתי הסוהר מאכלסים בדרך כלל גברים ולא נשים האם ניתן להסיק מעובדות אלה שמחלות פסיכיאטריות אינם גורם לאלימות ??

08/01/2002 | 10:26 | מאת: שלומי

קלאודיה , לא הבנתי את הפלפול המסובך הזה. במקרים מאד מסויימים, ישנם חולי נפש שלדאבונינו הם גם אלימים. נשים בטבען פחות אלימות. לכן הן נקראות המין החלש. אבל כמובן שיש יוצאות מן הכלל. (כולל אלו שחותכות לבן זוגן !) אז ודאי שאי אפשר לומר שמחלות נפש גורמות לאלימות בצורה כוללנית . רוב חולי הנפש אינם אלימים. ועוד, רוב האלימים אינם חולי נפש!! יום נעים ושקט וללא אלימות, לך ולכל עם ישראל.

08/01/2002 | 16:36 | מאת: רחל

אני לא בטוחה שאתה צודק. אני עבדתי תקופה מסויימת במחלקה הסגורה של אחד מבתי החולים לחולי נפש בארץ. במסגרת יום עיון, קיבלנו הרצאה ממנהל של בית חולים גדול בצפון הארץ (עם מחלקה שמורה במיוחד) אשר הראה לנו מחקר מעניין, חשוב ומדאיג משהו על אחוז חולי הנפש הכלואים בבתי סוהר בארץ ובעולם. מסתבר על פי המחקר, שאחוז מזעזע, של כ - 80% מהאסירים הם למעשה חולים אשר לא אובחנו כחולים ולכן גם לא מטופלים בערוצים הנכונים. תחשבו רק מה הנתון הזה אומר...

08/01/2002 | 14:04 | מאת: ...

שאלה: האם היית חשופה לאלימות?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית