דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/11/2000 | 17:08 | מאת: שירה

אני בדיכאון מאוד קשה ואני לא מרגישה שאני אוכל להתגבר עליו. הלכתי לפסיכולוגית פעם אחת היא רק הקשיבה לא ממש היה לה אכפת ולא ממש הבינה פשוט עשתה את עבודתה. אני ממש מרגישה כמו בן אדם מת מהלך.מת בפנים אבל עדיין קיים. יש לכם איזה שהם עצות?

26/11/2000 | 19:41 | מאת: שרה

שירה שלום, מנסיון, אל תתיאשי לכי בקופת החולים לרופא פסיכיאטר והוא יתן לך תרופה, שיחות זה עיניין שלוקח המון זמן וכדאי שתתחילי עם התרופות מהדור החדש, ממשפחת הפרוזק. אל תדאגי, השיפור הוא דרמטי. את צריכה להיעזר בסבלנות בהתחלה כי יש לפעמים תופעות לוואי והשיפור לוקח בין שבועים לחודש, ואז את פשוט לא תאמיני. התרופה מוסיפה במוח את החומר סרוטנין שחסר במצבי דיכאון. דרך אגב, האם הדיכאון בא מסיבה כלשהי? תרגישי טוב ההרגשה עכשיו היא כאילו שסוף העולם הגיע, אני יודעת, בהצלחה שרה

27/11/2000 | 17:16 | מאת: ד"ר אבי פלד

נכון מאד

27/11/2000 | 00:40 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שירה שלום ראשית, אם אכן דבריך מדוייקים שלפסיכולוגית "לא ממש היה אכפת ולא ממש הבינה" אז היא בהחלט לא "פשוט עשתה את עבודתה". כדאי אמנם לקחת בחשבון שבפגישה טיפולית אחת היכולת להגיע לתוצאות מוגבלת ביותר, אבל במידה והקשר שנוצר עימה היה לא טוב ונפסק רצוי להתייעץ עם פסיכולוג/ית אחר/ת. בכל מקרה אני מציע לך לפנות גם לייעוץ פסיכיאטרי שכן במצבי דיכאון הטיפול התרופתי הינו חיוני. לא כדאי להמתין כיוון שהשפעת התרופות יכולה לקחת זמן וכל יום נוסף של סבל הוא בזבוז. אני מציע שתקראי גם את התשובה שנתתי לשאול בהמשך העמוד הנוכחי לגבי דיכאון. בברכה ד"ר אורן קפלן

27/11/2000 | 17:15 | מאת: ד"ר אבי פלד

כן - קודם צריך איבחון רפואי - אולי מדובר בדיכאון הדורש טיפול תרופתי - או אחר אשמח לעזור לך - צרי איתי קשר דרך לחיצה על שמי בדף הפורום, יפתח הכרטיס האישי שלי, שם תמצאי את הטלפון שלי

27/11/2000 | 17:24 | מאת: שירה

לשרה,ד"ר פלד וד"ר אורן -תודה. אין לכם מושג עד כמה עזרתם,ולו רק כדי לדעת שלמישהו אכפת.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית