ל HERA אלכוהוליזם ודיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/01/2002 | 08:31 | מאת: ורוניקה מוריליו

HERA שלום במקרה שלי האלכוהוליזם לא היה הגורם לדיכאון אלא התוצאה של קיום מצבי דחק. אם מדברים על סיבות לדיכאון אני יכולה להתייחס רק למקרה האישי שלי. לפי מה שראיתי בטלויזיה הסיבות לדיכאון הן ביולוגית פסיכולוגית וסוציולוגית. במקרה שלי אני חושבת שמדובר בסיבה ביולוגית כשעניינים סוציולוגים או פסיכולוגים רק זרזו את תהליך ההתפרצות. האם גהינום עלי אדמות יכול להיות מוגדר כדיכאון קל ?? תודה ורוניקה

07/01/2002 | 09:18 | מאת: שלומי

ורוניקה, איך התמודדת עם האלכוהליזם והאם כבר נגמלת ?

07/01/2002 | 10:19 | מאת: ורוניקה מוריליו

הפסקתי ביום אחד לפני שנתיים

07/01/2002 | 15:41 | מאת: HERA

ורוניקה, זה תלוי. האבחנה בין סוגי הדכאון המוכרים נעשית לפי הספר. אבל להרגשה האישית אין שום מדד, שספר יכול לענות עליו. זה נראה אפילו אבסורדי, שתחושת "גהינום עלי אדמות" מתוארת כדכאון קל. אני מאמינה לך, שהרגשת הגהינום מציאותית לחלוטין. רק אדם שסבל/סובל מדכאון - בכל דרגה שהיא - יכול לדעת בודאות מהו אותו גהינום. מטפלים, חברים או משפחה יכולים להפגין אמפטיה טוטאלית - אבל זה לא מציב אותם במקומו של המדוכא. אם נניח בצד את הגורמים החיצוניים לדכאון (אובדן, כשלון וכו'), הרי שגם לדעתי הדכאון נובע מ"תקלה" כימית במוח. הטיפול התרופתי אכן מסייע לאיזון. מטרת השיחות, בדכאון מתמשך - לדעתי, היא התמודדות עם ההשלכות של הדכאון.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית