להרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/01/2002 | 23:44 | מאת: ניקולט

הי הרה, 1. לפני השינה, להתרחץ. לדמיין שעם המים הזורמים יורד הלכלוך מהגוף לתוך פתח הניקוז של האמבטיה. 2. להעביר בראש את הדברים הלא טובים שקרו במשך היום, ואת הדברים הטובים שקרו. לנסות "לשים " את הדברים בפרופורציה. 3. אם פגענו במישהו במשך היום או שהשארנו משהו "פתוח" לרשום אותו . במי שפגענו- לנסות למחרת לפתוח במע' יחסים חדשה.( אישית או טלפונית). הדברים שנשארו פתוחים יש לתכנן כיצד לסגור אותם למחרת ואכן, לבצע זאת. 4. להיכנס למיטה ולדמיין שנמצאים בטבע, בנוף שאהוב עלינו.( רוב האנשים אוהבים ונרגעים במקום שיש בו זרימת מים). זה כל הטכס. יש כאלה שזה עוזר להם. מה דעתך??? כבר סיפרתי לך שלי אין בעיה להרדם בכל מקום ובכל שעה כך שאינני יודעת אם זה עוזר ממקור ראשון. ניקולט.

06/01/2002 | 23:52 | מאת: HERA

אולי זה באמת עובד... אבל זה לא מסתדר לי עם סדר היום. מכיוון שאני מאכילה את החתולים מוקדם בערב, ולא תמיד יוצאת מזה נקיה, התרגלתי כבר להתקלח בערב. אבל אני בהחלט מדמיינת לי, שכל האיכס שצברתי במשך היום נשטף עם המים. הבעיה היא, שאין סיכוי שאלך לישון ב - 20:00. אבל אני יכולה לנסות את זה משלב 2, לא? בשלב 4 כתבת משהו על מים וטבע... לפני 2 לילות ניסיתי להירדם עם דיסק מהטבע - לחן יפה שמשולבים בו קולות של לוויתנים... הדיסק נגמר ו... הייתי ערה. איזה מרתון של מחשבות רץ לי בראש לפני השינה... אולי אני צריכה לבקש ממישהו שיתן לי מכה עם פטיש על הראש, וככה אירדם בצ'יק-צ'ק. הלילה הייתי כל-כך מתוסכלת שהתחלתי לדבר לעצמי, לחתולים, לקירות להכל... אני אפילו לא זוכרת את כל השטויות שאמרתי. הן כנראה לא ממש חשובות, אלא סתם דרך לפקור את התסכול מנדודי השינה. יצא שישנתי 4 שעות. והיום אני עייפה ועצבנית.

07/01/2002 | 00:09 | מאת: ניקולט

את יכולה בהחלט להתחיל משלב 2. כלומר, להתקלח בשעת ערב מוקדמת. למרות האמור לעיל, יתכן שאת כ"כ מוטרדת ואז את לא נותנת לעצמך את האפשרות לסלק את המחשבות ולהירדם. בכל אופן, לדעתי שווה לנסות. האם את אוהבת לקרוא ? יש סיכוי שתרדמי מקריאת ספר?? בי , ניקולט.

07/01/2002 | 10:39 | מאת: אני בטי המכוערת

ניקולט כתב/ה: > > הי הרה, > 14. להיכנס למיטה ולדמיין שנמצאים בטבע, בנוף שאהוב עלינו.( רוב > האנשים אוהבים ונרגעים במקום שיש בו זרימת מים). תשובה זוהי צורה של היפנוזה עצמית שלמדתי בתחילת הטיפול הפסיכולוגי קצר המועד שעברתי. נעזרתי בשיטה זו בחדשיים הראשונים לפריצת הדיכאון תודה : בטי המכוערת

07/01/2002 | 10:59 | מאת: שלומי

למה מכוערת ?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית