פסיכולוגיה לילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/01/2002 | 14:13 | מאת: חבצלת

שאלה למומחה. אני אמא לילדה בת 4. היא במסגרת יומית בגן דתי. היא לא אוהבת לעסוק בהדבקות בגן. בבית היא עושה את כל זה, גוזרת, מדביקה, מציירת. בגלל שהגגנת מכריחה אותה לעשות את העבודות האלה הילדה לא מוכנה ללכת לגן. בגן יש גננת מחליפה וכאשר היא נמצאת שם היא אוהבת ללכת לגן. האם כל כך חשוב הקטע של הדבקה? היא מאוד אוהבת סיפורים לצבוע בגואש לציר לעבוד בחמר האם יש צורך להתעקש על ההדבקה? הגננת טוענת שהחיים האמיתיים הם בחוץ כלומר בגן ולא בבית ועליה להכשיר אותה לחיים אלה ובכך מסבירה את התעקשותה. ישנה בעיה נוספת שהילדה לא אכלנית ואם שולחים אותה עם כריך היא חוזרת איתו הביתה ניסיתי כל מני דברים ורק מעדן חלב היא אוכלת עד הסוף האם זה בסדר לשלוח אותה עם מה שהיא אוהבת או שצריך להתעקש שתאכל כמו הילדים כריך.

06/01/2002 | 14:39 | מאת: שלומי

הי, אמנם אני לא מומחה עם דיפלומה אבל התחושה שלי שהגננת שלך טועה בגדול. מה זאת אומרת להכריח ילדה בת 4 להדביק ? זה נשמע לי אבסורד. במקומך הייתי שוקל ברצינות גן אחר. לגבי האוכל, חשוב גם מה היא אוכלת בבית. אם בבית היא אוכלת בסדר, אז אין שום בעיה. שיהיה לך הרבה נחת מילדתך, ואגב, מדוע את מזכירה את עובדת היות הגן דתי ?

06/01/2002 | 15:30 | מאת: adi

חבצלת ושלומי, אולי יש לה בעייה לשבת עם עוד ילדים? אולי הגננת מעירה לא נכון (בצורה לא בונה) לילדה על איך שהיא מדביקה? אולי ילדים אחרים לועגים לה? בענייין האוכל, לא הייתי מתעקשת. עדי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית