מה אתם חושבים על.....

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/01/2002 | 12:30 | מאת: נעה חן

בשיחה ביני לחבריי דנו בסוגייה האם התנדבות של פעם בחודש עד פעם בשבוע יכולה לעזור למי שנמצא במצב רוח שפוף? אין הכוונה למי שמצבו מוגדר קשה אלא למצבים המוגדרים קלים עד בינוני. מצבים בהם "תמריצי דלק" כמו פעילות גופנית, תזונה נכונה והתנדבות מאוד עוזרים, לפחות לבצע את מה שאנו כן יכולים לבצע. להתנדב זה להעניק משהו מעצמך ועצם הנתינה מעצימה אותי מאוד . נתינה תמיד מעשירה את הנותן, אין כמעט נתינה "טהורה" לחלוטין ועל כל דוגמה אוכל להתווכח. לי התנדבות עושה טוב, מה אתם חושבים ? מישהו רוצה להתנדב גם?

06/01/2002 | 14:26 | מאת: שלומי

להתנדב ולעשות מה ???

06/01/2002 | 15:08 | מאת: נעה חן

לעשות כל מיני דברים, לא חסר בארץ למי לעזור. אני מתנדבת בארגון "לתת" אבל זו רק דוגמה מיני רבות, השאלה היא על עצם ההתנדבות והנתינה

06/01/2002 | 23:01 | מאת: HERA

נעה... התנדבתי באחת העמותות למען בע"ח. את יודעת מה קרה לי? למדתי "להעריך" את המין האנושי עוד יותר!!! לא להאמין אילו אנשים יש... אחסוך ממך ומכולם פה את הדברים שבהם נתקלתי. רק אציין, שהיתה לי תחושה שאני עובדת עם כלבים אבל מתמודדת עם חיות על 2!!!

06/01/2002 | 23:23 | מאת: ניקולט

לנועה שלום, אני מתנדבת במוסד למפגרים. מדובר במוסד שנמצאים בו מפגרים מגיל 20 ועד 60+ . אני תמיד חוזרת מההתנדבות עם הרגשה עילאית ומודה לאלוהים על מה שיש לי. כשאני מגיעה למוסד אני מתקבלת ע"י החוסים בהתלהבות שאי אפשר לתאר, הם זקוקים ( גם המבוגרים ) לתשומת לב ולמילה טובה וזה מה שאנחנו המתנדבים עושים. בקיצור, מי שמתנדב מקבל יותר ממה שהוא נותן.

07/01/2002 | 08:59 | מאת: Jacki

אני מתנדבת פעם-פעמיים בשבוע במעונות של אנשים נזקקים, זה מחמם ת'לב, ולי באופן אישי, נותן תחושת סיפוק. אני תמיד חוזרת עם נקודות מעניינות למחשבה, צריך לראות, כדי להאמין.

07/01/2002 | 12:28 | מאת: נעה חן

את יכולה לספר לי מעט יותר? אני מתחילה להתנדב בארגון "לתת" שודאי שמעת עליו באריזת חבילות מזון לנזקקים, יש הרבה עבודה לעשות, זה קורה בימים אילו. נוגע לליבי מה שספרת כי אתמול בערב בזמן הרוחות והגשם : חשבתי לעצמי מי יודע כמה אנשים קופאים שם בחוץ ומשקשקים מרוב קור אז איזה מין עבודה זו, מה את בדיוק עושה? האם זה באזור המרכז? איזה סוגי פעילויות הם צריכים שם?

07/01/2002 | 12:30 | מאת: אישה בהתהוות

מי מתנדב ולאיפה , מעניין לדעת איפה אפשר לתרום? אשמח לתשובות

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית