הזכרון הסלקטיבי - תשובה להרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/01/2002 | 11:52 | מאת: שלומי

הי, אמנם ראיתי את הסרט לפני כמה שנים אבל הוא די חד בזכרוני. עדיין אני מתעקש על כך שבגדול, אם הייתי צריך לתמצת את העלילה במשפט אחד, אז זה סיפור על אשה מוכה שנעזרת על ידי חברה טובה בכך שהיא "מטפלת" בבעל. מה היה הזכרון שלך לפני שקראת שוב, ומה המסקנה שלך עתה לאחר הקריאה ? .

06/01/2002 | 15:01 | מאת: HERA

לפני שקראתי, הזכרון שלי היה על צורת הסתרת הגופה... בישול צלי! ושוב זה משהו מנפלאות הזכרון... אני בכלל צמחונית :-) אתה זוכר שמדובר בעלילה שמתנהלת בשני מישורים? האחד הוא הסיפור העכשווי והשני הוא הסיפור על שנות ה - 20 עד ה- 50. מכיוון שאני לא זוכרת טוב את הסרט, יכול להיות ששם הם התמקדו יותר באלימות. אבל בספר העניין מוזכר, בסה"כ נטו, בפחות מדף. האמת היא, שיש שם מקבץ של ארועים, שאפילו לא שומר על סדר כרונולוגי. המסקנה שלי אחרי הקריאה היא - שחברויות לא נמדדות לפי כמות אלא לפי איכות.

06/01/2002 | 15:24 | מאת: שלומי

נכון, גם בסרט לא מאריכים בסצינות ההכאה של הבעל. אני בסך הכל התכוונתי לתמצות העלילה ולא ללקח והמסר של הסרט/ספר שהוא אכן כפי שכתבת. בואי נעזוב את הויכוח הנורא נורא חשוב הזה. דרך אגב: מה המשמעות של הודעות עם שטרודל (@) אשר מעתיקים כל פעם את הודעותיך ? האם זה מישהו מוזר ומסכן שעושה זאת ? האם אין באפשרות מנהל הפורומים לעלות עליו ?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית