התינוק אלים?!? שאלה לרוית ניסן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/11/2000 | 08:20 | מאת: דפנה

הבן הבכור והיחיד שלנו בן שנה וחודש. לאחרונה הוא נושך ומרביץ לנו. בדרך כלל אנחנו מאוד נהנים מההורות. האם הוא נוהג באלימות כלפינו כי אנחנו עושים משהו לא טוב? מה עושים?

26/11/2000 | 20:02 | מאת: adi

דפנה שלום, אני לא עוס"ית אבל בחורה עם ניסיון חיים. אני פשוט חושבת שהוא מנסה לבדוק גבולות. אתם צריכים להראות לו שכואב לכם. פשוט לשחק טיפה עם טון הדיבור. עדי

26/11/2000 | 20:36 | מאת: רוית ניסן

לדפנה שלום!!! (וגם לעדי) נחמד לקרוא כי ההורות גורמת לכם להנאה. הורות הינה משימה מורכבת המעמידה אותנו בפני דילמות ושאלות רבות ומבלבלות. הילד החמוד שלכם אינו אלים. הוא נמצא בשלב התפתחותי בו הוא בודק וחוקר כל מיני דברים דרך הפה וגם עדיין אינו יודע לווסת את המגע- בין נעים ללא נעים. העצה שלי הינה להגיד בטון ברור כי הנשיכות לא נעימות- ואם הוא ממשיך פשוט להרחיקו קצת מכם. מהר מאוד הוא יבין שהנשיכות מרחיקות אותו ממי שהוא אוהב ורוצה בקרבתו. לגבי המכות- הייתי מלמדת אותו למשל עוד אופציות של מגע- ליטוף, חיבוק וכד'. בהצלחה- ותמשיכו להנות מן הקשר. רוית.

27/11/2000 | 02:12 | מאת: יעלה

ותבדקו גם אם הוא לא רואה אלימות , ביניכם, באמת, כאילו, אולי אליו, פליקים קטנים וכו' ילדים מפרשים כל דבר לפי המוח הקטן שלהם.

27/11/2000 | 17:19 | מאת: ד"ר אבי פלד

אין מספיק מידע האם ההתפרצות קשורה לאירוע מסויים מצב מסויים זמן מסויים

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית