לעזרי, וליתר המתנגדים... דעתכם?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/01/2002 | 18:04 | מאת: HERA

http://images.maariv.co.il/cache/cachearchive/06122000/ART91784.html שימו לב למה שאומרת שם אחת מהמראיינות - פרוזאק לא גרם לה להתמכר... פשוט תקראו הכל עד הסוף, ואז תקטלו...

05/01/2002 | 18:20 | מאת: נטע

היי הרה, תודה על הכתבה, התעודדתי, נטע

05/01/2002 | 23:17 | מאת: HERA

נטע, יש לחבר'ה של הסינטולוגיה בעיה - כנראה שהם לא מספיק משכנעים ולכן הם עברו לשיטות של שטיפת מוח מאסיבית... בשביל הסקרנות, הסתכלתי היום בפורום אחר - ואיזה פלא, גם שם חוזר על עצמו אותו סיפור בדיוק... אני לא טוענת שצריך לקחת תרופות בעיוורון, אבל גם לא לבטל אותן לחלוטין... כל מקרה לגופו!

06/01/2002 | 00:11 | מאת: HERA

http://benafshenu.jerusalem.muni.il/psycology/unti_dip.htm

05/01/2002 | 19:38 | מאת: עזרי

קמפיין שיווקי. שמתי לב שהכתבה היא משנת 2000. מאז עברו הרבה מים. היום יש יותר מודעות לנושא. הייתי מציע לקרוא את הכתבות הבאות: בנינו נרצח - אבל תרופת הפרוזאק אשימה: http://images.maariv.co.il/cache/cachearchive/12072001/ART164131.html וכן, הגלולות יודעות לרצוח - מנחם בן, מעריב: http://images.maariv.co.il/cache/cachearchive/28062001/ART159477.html וגם, http://images.maariv.co.il/cache/cachearchive/28062001/ART159477.html וזה חשוב: http://images.maariv.co.il/cache/cachearchive/30042001/ART139725.html לכן אני מצטט: סכנה: התמכרות לפרוזאק ארגון הבריאות העולמי מזהיר: פרוזאק, תרופת הפלא נגד דיכאון, עלולה להיות ממכרת. ראש היחידה האחראית על ניתור תופעות לוואי לתרופות באירגון, פרופסור ראלף אדוארדס, מתריע כי פרוזאק ותרופות פסיכיאטריות דומות "נצרכות במינונים גבוהים מדי. משתמשים מהן לבעיות פסיכיאטריות זוטרות, ואנשים רבים מפתחים בעיית התמכרות. לוס אנג'לס טיימס, מיוחד למעריב. שפתי חתומות.

05/01/2002 | 23:28 | מאת: HERA

לגבי הקישור הראשון - נניח ואכן הפרוזאק גרם להחמרה... ההורים היו מודעים לזה, אז למה הם לא עשו כלום? אני לא מאשימה אף-אחד, אבל עירנות מוגברת יכלה למנוע אסון!!! הקישור השני - האם מעולם לא התבצעו מעשי רצח, שלא תחת השפעת תרופות? הקישור השלישי - ראיתי התמכרויות גרועות יותר. לצורך העניין; סיגריות, אלכוהול, סמים קשים (לא חוקיים). אני לא טוענת שאף-אדם מעולם לא התמכר לפרוזאק ודומיו, אבל לא כל אדם מתמכר!!! אגב, יש הרבה אנשים עם נטייה להתמכרות... תן להם תרופות פלאצבו והם גם יתמכרו.

05/01/2002 | 20:13 | מאת: דור

מזה 6 חודשים שאני מטופל בפאקסט. כדור המשתייך למשפחת ה:SSR1 . (כמן גם הפרוזק). התרופה ניתנה לי עקב חרדות בלתי מוסברות ודיכאון. מדובר בתרופת פלא. לאחר חודש ראשון של תופעות לואי, אני אדם חדש. תכונותי האישיות לא השתנו אולם אני בטוח בעצמי, הדיכאון לא משתלט על חיי ואני מאושר יותר. אציין כי במשך כל התקופה אני ממשיך בעבודתי כאשר עבודתי רק משתפרת בזכות בטחוני האישי. יתכן ויש השוללים התערבות תרופתית, אולם למה לסבול. החיים הטובים נמצאים כאן מדוע לחיות בתחושות דיכאוניות ולחוש חרדה. האם מצב זה עדיף?

05/01/2002 | 23:29 | מאת: ניקולט

לכולם שלום, אני בעד!!!!!!!! אנחנו חיים רק פעם אחת. אחרי שנסתלק מן העולם לא נקבל אפשרות נוספת לחיים חדשים . ולכן, אם יש כדור שיכול לפתור לנו בעיות של דיכאון וחוסר תפקוד אז--למה לא??????? אם רע לנו למה לא לקחת משהו שיעשה לנו טוב, ויעזור לנו לתפקד כראוי. לדוגמא: אחרי ניתוח מקבלים משככי כאבים שלפעמים מתמכרים אליהם. זו לא סיבה להשתגע מכאבים ולא לקחת משככים. כאשר מבריאים מטפלים בבעית ההתמכרות. אין ספק שלא צריך להגזים ולקחת את הכדור רק כאשר ממש צריכים. המון אנשים מציינים שהחיים ניתנו להם בחזרה כשהתחילו לקבל פרוזאק.

05/01/2002 | 23:30 | מאת: HERA

דור, בלי קשר לנושא - אני מאחלת לך חיים מאושרים ככל האפשר. ונחזור לנושא - יש בעייתיות מסויימת עם תרופות מסויימות, אך כשזה נעשה שלילה גורפת (מתוך התעלמות לדברים שאנשים כמוך כותבים - לחיוב), זה מתסכל אותי. לא חוכמה למיין רק את הרע. הלוואי ועוד רבים כמוך יעיזו לציין, שכן - יש גם טוב בתרופות.

06/01/2002 | 14:40 | מאת: עזרי

עד מתי תיקח את התרופה? מתי יגמר ה"ריפוי" של זה?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית