אלטרולט- לקחת?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/01/2002 | 01:57 | מאת: קלאריס סטארלינג

נוירולוג צבאי רשם לי אלטרולט כשהתלוננתי על כאבי ראש חוזרים ונשנים(נקרא לילד בשמו- מיגרנה), פיקטיביים כמובן.סתם, יצאתי מנקודת הנחה שיום בתור אצל הנוירולוג עדיף על יום בבסיס. הוא פטר אותי במרשם למיגרלב ולאלטרולט, כשהוא מציין ש"זו תרופה אנטי-דיכאונית, אבל תתעלמי מזה, זה בסדר". אגב, האם זו באמת תרופה מקובלת לסובלים ממיגרנות, או שהוא הניח שהכאבים פסיכוסומטיים? הנקודה היא שאני באמת נוטה לדיכאונות למיניהם( אם צריך, אפרט), ויש לי היסטוריה של מספר תראפיסטים כחול אשר על שפת הים, וחשבתי להתחיל באמת ליטול את זה. ישבתי וקראתי ברשת קצת על תרופות שמכילות אמיטריפטילין, אבל לא החלטתי. האם יש טעם בלקיחת התרופה? היא תעזור לי? האם היא ממכרת? מה ההשפעה שלה על חיי היום-יום שלי? כמה זמן יש ליטול אותה (ברשותי מינון לחודש, כשאני אמרוה ליטול כדור ביום לפני השינה). מה לעשות?

05/01/2002 | 07:58 | מאת: דר' עמי אבני

שלום כרגיל אנשים אינם מדברים עם רופאיהם 1. אלטרולט ותרופות אחרות נגד דכאון יעילות גם כנגד כאב, ככל הנראה כי המערכות במוח שמטפלות בשני הנושאים מקבילות או אולי הן אותה מערכת 2. מנון הניתן ע"י נוירולוגים אינו מספיק דיו לטפול בדכאון או בכאבים ממקור פסיכוסומטי 3. על פניו אם יש סבל מדכאון + תלונות סומטיות , במיוחד אם טפול בכאב / מקורו נכשל אני נוטה להמליץ על נסיון טפול תרופתי נוגד דכאון כמו שצריך , רצוי דרך פסיכאטר שלרוב מבין בזה יותר בהצלחה עמי

05/01/2002 | 15:00 | מאת: קלאריס סטארלינג

/

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית