דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/01/2002 | 17:28 | מאת: אני

שלום, כיצד ניתן לשכנע אדם שלקה בדיכאון לגשת לרופא מתאים פסיכלוג.או פסיכאטר מה הבדל בינהם? האם ניתן לקבל טיפול באמצאות גורם שלישי שיקבל עזרה ויעביר למדוכא? היכן אוכל לברר על רופא שמגיע לביקורים בייתיים. תודה על העזרה.

04/01/2002 | 17:52 | מאת: נטע

שלום רב, אדם שלקה בדכאון צריך לרצות בטיפול ולשתף פעולה עם הרופא, פסיכיאטר או פסיכולוג. אפשר לשכנע אותו לקבל טיפול באמצעות חבר, או קרוב משפחה שקשור אליו ויודע איך לגעת בליבו. אפשר לברר בקופת חולים אשר הוא שיך אליה אם הרופא יכול להגיע לביקור בית. במידה ויש לו ביטוח "משלים" או "עדיף" אפשר להזמין רופא בתשלום סביר. דרך הקופה אפשר להגיע גם לטיפול אצל פסיכיאטר ופסיכולוג. הם יאבחנו אותו ויתנו עזרה בהתאם. חשוב מאוד לתמוך בו ולהקשיב לו, לא לשפוט אותו כי הסבל שלו גדול מנשוא. בהצלחה, אנחנו כאן ונשמח לעזור, נטע

04/01/2002 | 20:04 | מאת: HERA

שלום, ההבדל בין פסיכיאטר לפסיכולוג הוא, שפסיכיאטר הינו רופא שהתמחה בבריאות הנפש. מבין השניים, רק פסיכיאטר יכול לתת מרשמים לתרופות. בד"כ במקרים של דכאון מומלץ לקבל טיפול משולב - שיחות עם פסיכולוג ובמידת הצורך פניה לפסיכיאטר למתן תרופות. בלתי אפשרי לטפל בדכאון דרך גורם שלישי: בכדי לרשום תרופות על הפסיכיאטר להתרשם באופן אישי מהמטופל. ושיחות? טוב, את זה רק האדם שסובל בעצמו יכול לעשות.

05/01/2002 | 08:01 | מאת: דר' עמי אבני

אני שלום 1. לרוב לחץ משפחתי מועיל 2. לא 3. אם את רוצה התקשרי אלי במייל - אבל זה דבר יקר בדרך כלל 4. בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית