לניקולט

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/01/2002 | 16:54 | מאת: HERA

שינו את ה"חיפוש" בפורום. בכל מקרה, מדובר בסיפור ארוך ומייגע. כמעט טלנובלה :-) הפסיכו' התהנגה בצורה לא נאותה (צעקה עליי בטלפון בלי סיבה הגיונית)... היתה בינינו חליפת מכתבים, שהובילה לעוד 2 שיחות טלפון. לבסוף נפגשנו - פגישה שלא עלתה יפה; בגלל גורמים חיצוניים... אי-לכך החלטתי לעשות הפסקה בטיפול, עד שהמצב בשטח יחזור לקדמותו. זה הסיפור בקצרה...

05/01/2002 | 23:04 | מאת: ניקולט

הי הרה, האם לקחת " קשה" את העובדה שלא הולך בינך לבין הפסיכו' ?? אינני סבורה שנמאס לה ממך כמו שאת חושבת. לפעמים יש מצב שהמטפל מרגיש שאינו יכול להועיל למטופל שלו. אינני יודעת מה הסיבה אבל, לעיתים השיחות עם מטופל מסוים נוגעים אצל הפסיכולוג בנימה רגשית כלשהי והוא לא יכול להועיל. לפעמים המטפל צועק ויוצא מגידרו בגלל בעיות שלו עצמו שעולות אצלו בעקבות השיחות עם המטופל. רציתי להציע לך "לא להתבשל במיץ של עצמך" בעניין הזה. בוא נניח שהיתה לך חברה שאיכזבה אותך ואת ניתקת איתה את החברות, והתחלת לחפש חברה אחרת. אפשר לנסות לחפש פסיכולוגית חדשה לפי המלצות שתקבלי. למרות שזה מייגע להתחיל מהתחלה לפעמים יכולה להיפתח אפשרות להתקדמות. להת. ניקולט.

05/01/2002 | 23:34 | מאת: HERA

הי, התרגזתי על הקטע שהיה, אין ספק. אם לקחתי את זה קשה, זו רק אשמתי! כנראה שנתתי לכמה ציפיות להתפתח... וזה אף פעם לא נגמר טוב. האכזבה היא לא מהפסיכו' אלא מעצמי, שנתתי לעצמי להגיע ל"מצב טיפולי" כזה. כן, הרבה הציעו לי לחפש פסיכו' אחרת. אבל אני חושבת שצריך לסיים את הטיפול הזה כמו שצריך... לא לברוח, כי הדברים יצאו מאיזון. מבחינתי, היא יכולה להגיד face to face, שאין לה מה להציע לי יותר. אני פשוט מחכה שיהיה מצב של פגישה...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית