שאלה דחופה לצוות המקצועי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/01/2002 | 13:13 | מאת: ...

מהם הקריטריונים לדווח על בן אדם לפסיכיאטר המחוזי ? מה קורה אם מטפל מדווח על מטופל שלו ? האם בהכרח המטופל יגיע לאשפוז או הסתכלות ? מה הנוהל במקרה כזה ? איך אפשר לעשות דבר כזה למטופל שלך ??

04/01/2002 | 16:49 | מאת: HERA

שלום, מטפל מדווח על מטופל שלו לפסיכיאטר המחוזי כשיש סכנת חיים (למטופל או לסביבה). הפסיכיאטר המחוזי צריך לעבור על הדיווח ולבדוק את כל הפרטים לפני שהוא חותם על צו. בפועל - זה לא תמיד עובד ככה. לפעמים מתקבלות החלטות פזיזות, וחבל שכך. אין ספק, שדיווח כזה מעורר במטופל תחושת בגידה קשה. אומנם בד"כ יש סיבה או סיבות ענייניות לדיווח, אבל זה לא מקהה את עוקץ הבגידה. HERA.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית