ילדה צורחת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/01/2002 | 22:04 | מאת: אימא טריה

יש לי בן בן 4 חודשים,זה ילד ראשון לכן יכול להיות ששאלה שלי טיפשית.בני בגיל כזה שהוא נבהל מרעש פתאומי .לא מזמן הגיע אלי אחי עם בת בת שנה. היא כל הזמן רצה בבית וצורחת ובני נבהל ופורץ בבכי. האם יהיה השפעה כלשהי עליו? תודה

03/01/2002 | 22:15 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לאם המודאגת שלום ילדים בגיל הזה עלולים להבהל מרעשים לא צפויים. רעש קבוע, למשל מוסיקה, איננה מפריעה כלל, אפילו אם היא חזקה. הם יכולים לישון בלי כל בעיה גם ברעש חזק. לעומת זאת, רעש פתאומי שאיננו צפוי עלול לגרום בהלה, גם בגילאים מבוגרים יותר. אל חשש, אין כאן בעיה לטווח ארוך. חבקי אותו ואמרי לו שהכל בסדר, שזה רק..., והוא בוודאי ירגע. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית