סובל מעצב תמידי אבל מתפקד רגיל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/01/2002 | 13:23 | מאת: דור

שלום ד"ר שמי דור אני סובל מעצב תמידי מהיותי ילד אבל אני מתפקד רגיל אבל העצב מלווה אותי כל החיים אבל לא מונע ממני לתפקד שאלתי היא האם ניתן לצאת מזה כי ניסיתי כבר תרופות נוגדות דיכאון והם רק הרדימו אותי ושום טיפול לא עזר.

03/01/2002 | 16:02 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דור שלום אישית אינני מאמין שיש מצב שהוא לחלוטין עמיד בפני טיפול. איכות חיים אינה שאלה של שחור או לבן, יש הרבה גווני ביניים, ולכן סביר להניח שניתן לעזור לך לשפר את מצבך בצורה כזו או אחרת. מאחר ואינני מכיר אותך אינני יכול לומר הרבה יותר מכך. מצב שנמשך שנים רבות דורש בד"כ סבלנות וזמן רב של טיפול. אני מציע שתמצא לעצמך מסגרת טיפולית מתאימה ותנסה לשנות את מצבך. בברכה ד"ר אורן קפלן

03/01/2002 | 16:34 | מאת: HERA

דור, אתה חי עם העצב... זה שהוא לא מונע ממך לתפקד, לא אומר שאתה לא יכול לשפר את החיים. לא במישור התיפקודי היום-יומי, אלא במישור הרגשי. אם אתה יודע מה מקור העצב וגם אם לא, למה שלא תפנה לפסיכולוג (אם תרופות לא תרמו לך)? לפעמים רק הדיבור על העצב יכול להזיז את הגלגלים, ולפנות יותר מקום לתחושות אחרות...

03/01/2002 | 18:10 | מאת: נדב

דור שלום גם אני סובל מאותה בעיה. יתכן וטיפול פסכילוגי ממושך יכול אולי לעזור. האם אתה מעונין ליצור קבוצה של מספר אנשים שסובלים מאותה בעיה וינחה אותה איש מיקצוע שיבחר על ידי הקבוצה? האם יש עוד גולשים באתר הסובלים מאותה בעיה ורוצים להצטרף לקבוצה שכזו?

03/01/2002 | 18:15 | מאת: הדס

האם מישהו יודע על אפשרות של פורום אישי למספר מסוים של אנשים שיכול להיות תחליף לטיפול קבוצתי כאשר ברקע יהיה איש מקצוע ?

04/01/2002 | 17:00 | מאת: דור

הייתי מעוניין להצטרף לקבוצה כזו

05/01/2002 | 08:10 | מאת: דר' עמי אבני

דור שלום מצטרף אנא נסה שוב טפול אין לי פרטים אבל אני בספק אם מיצית את האפשרויות לטפול בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית