ל HERA יעילות טיפולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/01/2002 | 08:48 | מאת: ורוניקה מוריליו

HERA שלום ברצוני להחמיא לך על היותך מופת ליחסים בין אישיים לעצם הויכוח על יעילות טיפולים פיתחי את סיפרו החדש של יורם יובל בעמוד 26 ותגלי שכתוב שם שיש אנשים שפיתרון ההפרעות הנפשיות היעיל ביותר עבורם הוא תרופתי יש אנשים שהטיפול היעיל עבורם הוא טיפול משולב (שיחתי + תרופתי) ויש אנשים שעבורם מתאים טיפול שיחתי בלבד ההסתייגות שלי לא נובעת מטיפולים פסיכולוגים אלא מהעובדה שמשום ש "יותר מכובד" לפנות לפסיכולוג ןלא לפסיכיאטר הרי אנשים שהטיפול המתאים להם הוא תרופתי עלולים להגיע לפסיכולוג שבתום לב (האמת שלו) או חוסר תום לב (ציניות וחמדנות) ישאיר אותם עם הבעיה ובלי הכסף. לכן דעתי שההכוונה הנכונה ביותר היא לפנות לפסיכיאטר של הקופה והוא יקבע את הצורך בכימותרפיה או פסיכותרפיה תודה ורוניקה

03/01/2002 | 08:56 | מאת: לי

ורוניקה שלום. אני חושבת שכולם הבינו פה את העמדה שלך, אולי מספיק? אם את לא מקבלת את דבריה של הירה את לא חייבת לקרוא את התגובות שלה. קצת חומר למחשבה. יום טוב. ולך הירה אני שמחה לראות שאת פה, ועדיין שמחה לענות לכולם. תהיי כאן בשבילנו וגם בשבילך, אומנם לא תמיד אני מגיבה אני לא מספיק מוכשרת כמוך, אבל אני פה תמיד. שיהיה לך יום טוב לי

03/01/2002 | 11:37 | מאת: נטע

ורוניקה שלום, הדיאלוג שלך עם הרה - תיאורטי לחלוטין. אשמח אם תשתפי אותי בבעיה שהיתה לך ואילו כדורים התאימו לך. משך כמה זמן נטלת אותם? לא היו לך תופעות לואי? תודה, נטע

03/01/2002 | 11:46 | מאת: יונת

ורוניקה הנכבדה ! קראתי את כל התכתבויותיך עם הרה או נגדה והן לא היו מקובלות עלי , ראיתי בהם ניסיון להיכנס בה ולהוכיח אותה על כל יעוץ או תשובה שהיא כתבה . לא ברורה לי הסיבה כי הרה נתנה ונותנת עזרה ותמיכה והרבה מידיעותיה וניסיונה בתחום הטיפול הנפשי | ופסיכיאטרי והיא לא היתיימרה לתת כאדם מיקצועי אלא כאדם שיודע הרבה בנושא ומתוך רגישות ורצון לעזור אם היא רק יכולה .אם זה לא מוסכם על דעתך רק תיכנסי ותכתבי את דעתך או תיעצי על פי דעתך אבל למה צריך לצאת נגדה ולנסות להוכיח אותה שהיא לא צודקת ואת כן . * ובהקשר לכך אני חושבת ויודעת שבכל המיקרים לא הולכים ישר לפסיכיאטר אלא מופנים אליו אחרי שכל הניסיונות לעזור לא השפיעו ואז מפנים לפסיכיאטר שהוא הקצה של ניסיונות הטיפול , ובינינו עוד אף אדם שהגיע לפסיכיאטר לא יצא ממנו בלי תרופות אז למה לא לנסות טיפול שיכול לעזור גם בלי תרופות ואם הפסיכולוג או העו"ס המטפלים רואים שהטיפול ללא תרופות לא עוזר אז הם מפנים לכיוון הפסיכיאטריה שעומדת בקצה הסולם .

03/01/2002 | 16:24 | מאת: HERA

לי, אני לא מבינה - את יכולה להגיב למי שנראה לך גם בלי "להיות מוכשרת" כהגדרתך. זה בכלל לא עניין של כישרון. זה לקחת את את מה שאת מאמינה בו ולשתף אחרים...

03/01/2002 | 16:22 | מאת: HERA

היי ורוניקה, כמו שכתבתי לך - אני צריכה למצוא איפה שמתי את הספר, ואז בשמחה אקרא אותו... :-) אישית, אני לא רואה פניה לפסיכיאטר כ"פחות מכובדת" מפניה לפסיכולוג. גם את זה עשיתי. פניתי בעברי הרחוק לפסיכיאטרית של הקופה, והיא המליצה על טיפול משולב ונתנה לי שם של פסיכולוגית. ואכן הייתי בטיפול משולב. מצד שני, יש מקרים לא נעימים של פסיכיאטרים, שעובדים עם קופות החולים - יש לי שכנה שפנתה לפסיכולוג של קופ"ח והוא המליץ על טיפול משולב. הוא היפנה אותה לפסיכיאטרית (גם של הקופה). הכל דפק כמו שעון, עד שיום אחד הפסיכיאטרית אמרה לה כך: "אני יוצאת מההסדר של הקופה. תצטרכי למצוא מישהו אחר!" ולא דאגה בפועל לעזור לאותה בחורה. פשוט "אמרה והלכה". תסכימי איתי, שיש בזה חוסר מקצועיות מסויים... זו דוגמא שלילית אחת, אני יודעת שמנגד יש המון מקרים מוצלחים.

03/01/2002 | 18:08 | מאת: נטע

שלום ורוניקה, קבלתי את האימייל שלך. מאחלת לך הצלחה וחיים מאושרים, נטע

04/01/2002 | 00:29 | מאת: HERA

ורוניקה וכל היתר, הרבה מיעילות הטיפול תלויה במטופל עצמו - לדברים אליהם הוא מגיב בצורה חיובית, ליכולת הכלכלית שלו וכו'... נקודת הפתיחה צריכה להיות נכונות ופתיחות לכל טיפול שקיים, מבלי לפסול על הסף שום דבר. ואני לא מתייחסת כאן למאחזי עיניים למיניהם, שמציעים כל מיני פתרונות קסם...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית