פניה למומחים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

31/12/2001 | 15:03 | מאת: מישהי שאכפת לה

אני חושבת שכדאי שמישהו מהמומחים יעזור לילדה בת 14 בשם אבלין שכתבה לפורום כירורגיה פלסטית בעמוד 70 (מתאריך 22.12.01), לא נעתנה ע"י מנהלי הפורום (כי זה באמת לא קשור) אך נענתה בגסות ואף באכזריות ע"י גולשת אחרת. אני חושבת שהיה אפשר להיות קצת יותר אמפטיים לילדה המתבגרת ואולי גם לעזור לה להבין מה קורה איתה. בברכה, מישהי שאכפת לה.

31/12/2001 | 15:44 | מאת: שלומי

דרך אגב: אותה אבלין כתבה גם בפורומים אחרים. הבעיה היא שזה נשמע קצת כמו מישהו שמנסה לחמוד לצון. אך מכיוון שאף פעם אין לדעת אם זה סתם נודניק שמתחזה או מישהו שבאמת יש לו בעיה, צריך לענות באמפטיה וברצינות.

31/12/2001 | 16:39 | מאת: מיכל

שלום הסתקרנתי, וקראתי את מכתבה של אבלין. חייבת להודות, ברגשות מעורבים.... שהתחושה הראשונית שלי - כי מדובר בילדה אומללה...שבאמת זקוקה להסתכלות ולעזרה מיידית. אבל לאחר קריאה שניה לשישית ורביעית, ועם קצת חשד שהצליח להחלחל ולהתגנב אל ליבי התרשמתי שאת המכתב כתב/כתבה לא מי שמשווע/משוועת כלל לעזרה. הולכת ומתגברת בי התחושה שזה באמת "עבודה בעיניים" של מי שזקוק אולי לתשומת לב, או סתם מנסה לבחון אם יקבל תגובה, אם כך, חבל על בזבוב האנרגיה של כתיבת תגובה זו או אחרת, ואם לא- ומדובר במקרה אומלל ואמיתי- ליבי ליבי.... ושמחה אני שאינני נמנית על סגל המומחים שצריכים להתעמת ולהתמודד עם מקרים אמיתיים ועם מתחזים כמעט באותה דרך.... בברכה מיכל

31/12/2001 | 21:52 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מישהי שלום ראשית כל הכבוד על האכפתיות. אבלין פנתה לפורום הזה מספר פעמים וקיבלה מגוון של תגובות, ביניהם המלצה לפנות לייעוץ נפשי. יתכן שהיא פונה לפורומים נוספים לקבלת עזרה. אנחנו לא שופטים האם הפניה מזויפת או אמיתית. במקרה המדובר ההמלצה היתה לפנות לייעוץ כיוון שלא ניתן לעזור בבעיה שעלתה במסגרת הפורום. בברכה ד"ר אורן קפלן

01/01/2002 | 00:13 | מאת: HERA

זה בכלל לא משנה אם לאבלין יש או אין בעיות כאלה או אחרות... כי בגדול, יש לה בעיה... אם היא מחפשת יחס כלשהו בכל הפורומים, כנראה שחסרה לה קצת תשומת לב... ברגע שמקבלים את עצם הפניות לפורמים ולא את התוכן, זה מציב את הדברים בזווית אחרת.

01/01/2002 | 08:46 | מאת: שלומי

הרה, שוב קלעת בול. אנחנו נוטים לשכוח זאת. תמיד צריך לזכור שבענין רגשות , אין צודק או לא צודק. ישנם רגשות וצריך להתמודד אתם. אותה אבלין כתבה פחות או יותר את אותו הדבר בכמה פורומים וזה די מוזר. כי אם זה סתם נודניק שרוצה למתוח ולכתוב דברים מוזרים, למה תמיד אותו הסיפור ? אולי באמת ישנה ילדה כזו עם בעיות . שיהיה לה לבריאות.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית