ל HERA כמה פעמים שוחחת עם מטפל ??

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/12/2001 | 10:41 | מאת: ורוניקה מוריליו

HERA שלום אנו יודעים שאת נותנת ייעוץ בהתנדבות מידע אישי אנו יודעים שאין לך רומן מוצלח עם כימותרפיה אלא רק עם פסיכותרפיה את בחורה מאוד אינטלגנטית השאלות הם כמה פעמים בערך ישבת מול פסיכותרפיסט ??? האם יש התקדמות בקו ליניארי או שיש עליות ומורדות ??? האם זה נכון שבפסיכותרפיה המטופל מדבר והמטפל רק מקשיב ?? האם יש דברים שתאמרי רק למטפל ולא לכל אדם אחר לא לאמא ולא לבן/בת זוג ? האם קראת את הספר של דפנה טל הטיפול הפסיכולוגי שלי ?? אני מהספר לא הבנתי שום דבר תודה ורוניקה

30/12/2001 | 12:27 | מאת: דלית

אוי כמה שאת נשמעת מרירה וקנאית. מרחמת על אנשיך כמוך, יום טוב דלית

30/12/2001 | 16:52 | מאת: HERA

ורוניקה... אני לא יכולה לספור את הפעמים שבהן ישבתי מול פסיכולוג קליני או פסיכיאטר... אפשר לספור את זה בשנים... :-) אני לא חושבת שיש כזה דבר התקדמות ליניארית בטיפול... תמיד יש עליות ומורדות. אצלי ההתקדמות מעגלית לחלוטין, מה שבעצם מבטל את המילה התקדמות. בפסיכותרפיה הזמן של הטיפול שייל למטופל. זה אומר, שהוא אמור לדבר כמה שהוא יכול או רוצה... המטפל חייב לדבר גם - הצעת פרשנויות למיניהן וכו'... כן בהחלט!!! יש דברים, שחוץ מהפסיכו' אף-אחד אחר לא ישמע ממני. חוץ מחברי הפורום, אולי, אבל זה שונה כי אין פה מישהו שיודע מי אני! יודעים דברים עליי. כן, קראתי את הספר של דפנה טל. למען האמת, זה היה די מזמן, ככה שאני לא ממש זוכרת את כל הפרטים, אלא רק שהיא אסירת תודה לפסיכולוגית שלה, שהכילה אותה וקיבלה אותה בכל שלב ושלב בדרך - שלא היתה קלה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית