רפואה אלטרנטיבית בתחום בריאות הנפש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/12/2001 | 10:23 | מאת: אנה

בוקר טוב- אני מבקשת לברר האם קיימת אלטרנטיבה לטיפול הקונבנציונלי בו מטופלים רוב הפונים או המופנים למרפאות בריאות הנפש בארץ. הכוונה היא: האם קיימות תרופות הומאופטיות או אחרות שאינן קונבנציונליות ויכולות לסייע למי שמוגדר במערכת כחולה ? במידה ואין טיפול כזה; האם סירוב ליטול את התרופות הרגילות ודרישה לקבל טיפול אלטרנטיבי עשוייה לפגוע בחולה ולהוביל לאישפוז כפוי? אם קיים טיפול כזה, היכן ניתן לקבלו? תודה- אנה

30/12/2001 | 11:11 | מאת: קטלינה אנחל

אנה שלום ניסיוני עם המרפאה לרפואה משלימה של מכבי רע במיוחד כחדשיים לאחר שלקיתי בדיכאון פניתי גם למכבי טבעי בבני ברק הרופאה הממיינת שאלה אותי לסיבת בואי ואמרתי לה שהסיבה היא החשש מהעובדה שאצטרך ליטול תרופות לכל ימי חיי לפני הרופאה הממיינת לא היה כל סיכום מחלה שעליו יכלה לאשש את דברי בנוסף לכך לא הסבירה הרופאה את העובדה שהמרפאות לרפואה משלימה אינם רשאיות להחליף את הפונקציה של הפסיכיאטר שחייב לעקוב אחרי התיפקוד המנטלי . מהמפגש עם הרופאה יכול הפאציינט להקיש שאפשר דרך הרפואה האלטרנטיבית לפתור בעיות הדורשות טיפול של מומחה ולנטוש בתקופה רגישה את הטיפול הפסיכיאטרי הרופאה היפנתה אותי לרופא לצמחי מרפא והפקידות בסניף ניסו לקבוע לי מיידית תור ל"טיפול" הכרוך ב 180 שח שאלתי את הרופאה מתי העיתוי המתאים לתחילת הטיפול והיא אמרה לי שזה בעיתוי המיידי פניתי לרופא בפקס ואמרתי לו שהתרופה לא הותאמה ותשובתו היתה שעד שלא תיקבע התרופה מינונה ומשך הזמן שיש ליטול אותה אין לי מה לבוא אליו עם הזמן מצבי השתפר ובאמצעות הפסיכיאטר הפסקתי ליטול תרופות קופות החולים מנסות במרפאות המשלימות לדחוף אנשים לטיפולי יתר הכרוכים בתשלום גם תוך סיכון מצבם הבריאותי וזאת כדי לשדוד את כספם תודה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית