שאלה לבעל מקצוע

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/11/2000 | 21:17 | מאת: אפקסוריה

אני בת 24, בעבא הייתי מאושפזת עקב דכאונות ובעיות אכילה. טופלתי בתרופות רבות אנטי דכאוניות, וכן בECT. ב-5 שנים האחרונות לא אושפזתא אך טופלתי תרופתית. אני במעקב אצל רופא מקופ"ח, וללא טיפול פסיכולוגי. יש בלי בעיה עם התרופות שחוזרת על עצמה. אני אמורה לקבל אפקסור וטגרטול, ותרופות נגד חרדה לפי הצורך. עדיין מעולם לא היתה לי תרופה שהשפיעה ממש טוב. היום אני די מדוכאת, אם כי ברוב הזמן מתפקדת. אינני מסוגלת לקחת את הכמות הנדרשת של התרופות, כי זה מאד מאד מרדים אותי וזו בעיה שיש לי עם כל התרופות הפסיכיאטריות. אין לךי אפשרות כלכית לפנות לעזרה פרטית. רע לי מאד וקשה לי באופן מאד קיצוני. בעצם מעולם לא עבר לי הדיכאון לגמרי. אני עובדת על עצמי כדי להשתנות, אל זה לא ממש יעיל כי מגוון הבעיות שלי הוא רחב ונרכב. השאלה היא: בנוגע לתרופות, היש איזה פתרון לעניין העייפות מהן? היש דרך לקבל טיפול בשיחות שיתמקד רק בהווה, מבלי לנתח את כל העבר שלי?, מתוך מטרה רק לעזור לי להתמודד עם הבעיות הנוכחיות? מה הייתם ממליצים לאדם במצבי? טיפול יום ה וא בעייתי כי אני סטודנטית וזה הדבר היחיד שגורם לךי לתפ]קד ולא לשקוע,. בתודה מראש, אפקסוריה. א. בנוגע לתרופות, הנאהיש אי מה

22/11/2000 | 22:23 | מאת: ד"ר אורן קפלן

היכן את סטודנטית? ברוב המוסדות להשכלה גבוהה יש שירותים פסיכולוגיים במחירים מסובסדים. בררי במזכירות הסטודנטים (ברוב המוסדות זה אצל דיקן הסטודנטים) או באגודת הסטודנטים במוסד בו את לומדת. בנוסף יש לא מעט אפשרויות לקבלת טיפול פסיכולוגי בשירות הציבורי ללא תשלום או במחיר מופחת. למשל דרך שירותי בריאות הנפש של משרד הבריאות, בבתי חולים (לדוגמא, מרפאת חוץ פסיכיאטרית של איכילוב) ועוד. להתמקד רק בהווה מבלי להתייחס לעבר? זו אולי יכולה להיות שאיפה שלך, לא להתבונן על העבר המכאיב, אלא אל העתיד שיבטיח טוב. עם זאת, זה עלול להיות פספוס כי בודאי למדת דבר או שניים מעברך. לא חבל לבזבז את כל הידע שצברת כדי להיעזר בו לשפר את העתיד? שאלת המינון של עבר הווה ועתיד זה סיפור אחר ובודאי תוכלי לשלוט במינון הזה בטיפול. בכל מקרה, מבלי להכיר אותך ממש, לאור ההסטוריה שתארת והשינויים שאת מנסה לעשות בחייך, ולו כדי להתמודד עם חיים סטודנטיאליים, בהחלט כדאי שתהיי במסגרת טיפולית או תמיכתית כלשהי, שאינה רק תרופתית. בברכה ד"ר אורן קפלן

23/11/2000 | 17:41 | מאת: טלי וינברגר

אני מצטרפת בחום להמלצתו של ד"ר קפלן! בברכה, טלי פרידמן

23/11/2000 | 20:13 | מאת: ד"ר אבי פלד

לפי הסיפור שלך - יש לי הרגשה שאת לא זקוקה לטיפול תרופתי כי עם לשיחות - טיפול פסיכוטראפי שמשלב טכניקות של טיפול תמיכתי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית